Една от най-ярките емблеми на българския футбол пред останалия свят

...
Една от най-ярките емблеми на българския футбол пред останалия свят
Коментари Харесай

Костадинов пред ТОПСПОРТ: Колкото и да ми е неприятно да го кажа - Франция заслужи световната си титла

Една от най-ярките емблеми на българския футбол пред останалия свят Емил Костадинов показа мнението си за приключилото през вчерашния ден Световно състезание по футбол.

Шампионатът на планетата, който се организира на съветска земя, бе извоюван от Франция. Във финала на конкуренцията " петлите " надиграха Хърватия с 4:2 и подвигнаха победоносно най-ценното футболно отличие над главите си, под проливния дъжд на митичния " Лужники ".

 Франция е новият международен първенец по футбол след триумф с 4:2 над Хърватия
Франция е международен първенец за повторно! " Петлите " победиха с 4:2 в популярен край против Хърватия

Погба и компания извършиха огромната си фантазия! Тъгата е за непримиримите хървати

Според Костадинов, французите са заслужили триумфа си. Ето какво показа пред ТОПСПОРТ едно от звездните попълнения в златното потомство на българския футбол:

Господин Костадинов, една многозначителна за нас, във футболно отношение, страна завоюва нощес международната футболна купа. Какво е мнението Ви за финалния конфликт на Мондиал 2018 сред Франция и Хърватия?
- Получи се мачът. Имаше борба, имаше напрегнати моменти. От всичко, даже за по-претенциозните почитатели.

 Снимка 368464
Източник:

Заслужен ли е триумфът на Франция?
- Колкото и да ми е неприятно да го кажа - по-скоро да. Доказаха, че разполагат с неповторим състав, който е мощен във всеки аспект на играта. И във всяка линия от терена. Заслужен триумф за тима.

 Снимка 368475
Източник:

Можеха ли хърватите да стъписат света? Да изненадат всички критици и да изковат имената си със златни букви в международната футболна история?
- Всичко беше допустимо. Наистина. Във край няма по какъв начин да предвидиш каквото и да е. Емоциите доминират и обстановката може да се промени във всеки миг.

Дали не " прегоряха " футболистите на Далич?
- Не мисля. По-скоро бяха надиграни. В един миг като че ли изгубиха централизация. На даден стадий от срещата, преимуществото на Франция към този момент беше много значително.

 Снимка 368446
Източник:

В какво се състои главната разлика сред Хърватия и България? Разбира се, в чисто футболен проект. Само мащабите на вложенията и вложенията в спорта? Или има и различен значим миг. Какво ни пречи да сме на тяхно място?
- Не са единствено вложенията. Не става дума единствено за пари.

А защо?
- До огромна степен си зависи от самосъзнанието на самите футболисти. От настройката и метода им. От степента на мотивацията им. От това какви цели преследват и до какъв брой са подготвени да се посветят на това, което вършат.

Ние към този момент сме реализирали нещо сходно, само че като че ли много вода изтече от оня миг. И не проличава да има ясни индикации за това, че скоро ще го повторим.
- Ние бяхме футболисти, които играеха в огромни, амбициозни тимове. И самите ни отбори бяха такива, само че и ние също. Имахме самочувствие и нямахме проблем да се надигнем против всеки вероятен противник.

 Снимка 263030

Нима в този момент не е по този начин? Виждате ли някакъв проблем в настройката на състезателите от представителния ни състав?
- Не мога да кажа. Исках да подчертая, че сега хърватите са това, което бяхме ние преди. Всички те играят в положителни тимове. Нещо повече - водачи са в тях. Не мога да кажа какво ще стане в бъдеще. Но обстоятелствата са налице. Лично за мен не беше изненадващо постигнатото от тях. Нормално е да имаш искания, когато футболистите ти са в Барселона, Реал (Мадрид), Ювентус и по този начин нататък.

 Снимка 367860
Източник:

А коя беше най-голямата изненада на този Мондиал? Не липсваха такива.
- Може би Русия. С оглед играта, която демонстрираха. Не може да се каже, че достижението им бе предстоящо. Дори в противен случай. Те се намираха в слаба форма преди началото, само че се видя, че на самото Световно състезание всичко се промени.

Мондиалът свърши, връщаме се на " родна " вълна. Какви са упованията Ви за новия сезон в Първа лига? Започваме безусловно незабавно след международните финали.
- Очакванията ми са за оспорвано, забавно състезание. Още повече поради формата и всичко останало. Очаквам забавни мачове.

 Снимка 346672
Източник:

Нов първенец, може би?
- Ще забележим. То и в предходното състезание не беше напълно ясно до последните кръгове кой ще бъде първенец. Дано е най-малко толкоз забавно и в този момент. Ако може даже и повече. Желая триумф на всички тимове. Организацията е на равнище, предпоставките са налични. Остава единствено да забележим и първокласен футбол.

 Ботев (Пловдив) - Левски и ЦСКА - Локомотив (Пловдив) играят на 21 и 22 юли, вижте програмата!
Ботев (Пд) - Левски и ЦСКА - Локомотив (Пд) играят на 21 и 22 юли, вижте програмата!

Официално новият сезон у нас се открива с мача за Суперкупата на България
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР