Една от най-ценните коли от колекцията на световния шампион по

...
Една от най-ценните коли от колекцията на световния шампион по
Коментари Харесай

Продава се Ferrari-то на Майк Тайсън

Една от най-ценните коли от сбирката на международния първенец по бокс Майк Тайсън ще бъде продадена на търга Gooding & Company, който ще се организира на 19-20 август. Любопитното е, че последният път, когато тази кола беше пусната на търг струваше на половина по-малко, в сравнение с в този момент.

Причините за това са няколко: това е освен автомобил от гараж на звезда, само че и един от 349 създадени екземпляра F50, като квотата за Съединени американски щати беше единствено 55 автомобила.

`Продава

Спортното купе с номер на шасито 104220 напусна завода на Ferrari през февруари 1996 година и е изпратено до калифорнийския дилър Beverly Hills Sports Car в Съединените щати. По това време това е един от най-прогресивните коли на италианската марка: той е основан въз основата на технологии, заимствани от Формула 1, а главният му съперник е McLaren F1.

Тайсън купува това Ferrari F50 в средата на 90-те години, когато кариерата му е на върха си и той получава до 30 милиона $ на мач. По време на продажбата през 2001 година колата е с навъртяни към осем хиляди километра и в този си тип отиде при компютърния магнат и съосновател на Infospace Кевин Маркъс.

Оттогава колата сменя притежателя си още един път, минава през главен ремонт на стойност $75 000 и е сертифицирана като Ferrari Classiche. в този момент, все още на продажбата пробегът на Ferrari-то на Тайсън не надвишава 10 хиляди километра. Очаква се колата, някогашна благосъстоятелност на първенеца по бокс в тежка категория Майк Тайсън, да бъде продадена за сума от порядъка на 4.5 и 5.5 милиона $.

`Продава

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР