Една от най-старите и най-големи фирми за рисков капитал в

...
Една от най-старите и най-големи фирми за рисков капитал в
Коментари Харесай

Sequoia Capital се преструктурира във фонд на фондовете

Една от най-старите и най-големи компании за рисков капитал в Силициевата котловина Sequoia Capital стартира развой по преструктуриране, съгласно който тя ще се трансформира в Sequoia Fund - централизирано звено, което да преразпределя запас към по-малки фондове, написа Financial Times.

Фондът ще е и притежател на акциите, които Sequoia Capital е закупил в разнообразни компании. Структурата на фонда ще е " непрекъсната ", а вложените пари " ще бъдат върнати назад в Sequoia, като част от непрестанен цикъл на противоположна връзка ", написа в обява на уеб страницата на компанията Ройлоф Бота, сътрудник в Sequoia Capital.

Един от сътрудниците в Sequoia, отговарящ за сийд вложения (инвестиции в компании на равнище концепция или първообраз - бел. авт.),. Преди това той бе вицепрезидент в Гугъл, откакто през 2015 година софтуерният колос закупи съоснованата от него компания Bebop за 380 млн. $. Балкански е сътрудник в Sequoia от януари 2020 година и от този момент насам е бил водещ сътрудник в девет вложения: Bigeye, Cortex, Infracost, Mutiny, ReleaseHub, StackRox, Stemma, Temporal и Wiz.
Богомил Балкански, сътрудник в Sequoia Capital Фотограф: Sequoia Capital Инвестиции без период на валидност
Целта на измененията е фирмите, в които фондът влага, да могат да се възползват от парите по-дълго време. Външните вложители ще имат опцията да избират съответен рисков фонд, в който да слагат парите си. Промяната в структурата ще даде опция и за по-късно връщане на парите на вложителите, което за момента се случва към десетата година. " Инвестициите към този момент няма да имат " период на валидност ", написа още Бота. " Единственият ни фокус ще бъде да увеличим цената за нашите компании и лимитирани сътрудници в дълготраен проект ", прибавя той.

Индийското поделение Sequoia India, както и китайското Sequoia Capital China, няма да бъдат част от измененията.

Фондът също по този начин ще внесе документи в Комисията по скъпи бумаги в Съединени американски щати (SEC), с цел да получи позволение да работи и като финансов консултант. Това би разрешило закупуването на криптовалути и акции, които не се получават непосредствено от компанията. Sequoia се надява, че измененията в структурата й ще оказват помощ за продължаването на мощния интервал, който целият бранш сега претърпява. Средният размер на портфолиото на фондовете за рисков капитал в Съединени американски щати е повишен с 88% за интервала сред юни 2020 и юни 2021 година, сочат данни на Cambridge Associates. Много от тези фондове обаче за момента се придържат към позициите си, с вярата, че са вероятни и по-големи облаги.

Sequoia влага най-вече в европейски и американски софтуерни стартъп компании. Сред имената, в които фондът е вложил в ранна фаза, са Apple, Гугъл, Oracle, YouTube, Instagram, Zoom, WhatsApp, LinkedIn, PayPal и Airbnb. През тази година фондът е вложил в разнообразни компании, като усещане вършат BitCloud, Novotech и Robinhood. Общо Sequoia е вложила в компании с пазарна стойност от над 3.3 трлн. $.

Една от най-старите и най-големи компании за рисков капитал в Силициевата котловина Sequoia Capital стартира развой по преструктуриране, съгласно който тя ще се трансформира в Sequoia Fund - централизирано звено, което да преразпределя запас към по-малки фондове, написа Financial Times.Фондът ще е и притежател на акциите, които Sequoia Capital е закупил в разнообразни компании. Структурата на фонда ще е " непрекъсната ", а вложените пари " ще бъдат върнати назад в Sequoia, като част от непрестанен цикъл на противоположна връзка ", написа в обява на уеб страницата на компанията Ройлоф Бота, сътрудник в Sequoia Capital.
Благодарим ви, че четете Капитал!
Вие употребявате конфиденциален режим на интернет браузъра си. За да прочетете публикацията, би трябвало да влезете в профила си.

Всеки консуматор може да чете до 5 публикации месечно без да има абонамент за Капитал.
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията
Автор Йоан Запрянов
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР