Една от най-сложните семейни връзки е тази между снаха и ...

Една от най-сложните семейни връзки е тази между снаха и

Какво да направите, за да станете любимка на свекърва си

Една от най-сложните фамилни връзки е тази сред снаха и свекърва. Няма „ верен “ метод при взаимоотношения със свекървата. Може да си допаднете през цялото време, а може и да се окаже, че няма по какъв начин да се сприятелите заради една или друга причина. Не е належащо да насилвате да си станете най-положителни приятелки, само че постоянно има опция да се сближите със свекърва си и да извършите връзката си по-мощна. Добрите взаимоотношения ще улеснят вашия живот,този на свекървата, сътрудника ви и цялото семейство.

Ако се затруднявате да се сближите със свекърва си, ето няколко хрумвания, които да ви оказват помощ да започнете.

Разберете повече за нея

Това може да наподобява инстинктивно и елементарно, само че е доста съществена крачка, която от време на време пропущаме. Често възприемаме фамилията на сътрудника си единствено като негово протежение и подценяваме обстоятелството, че то има собствен личен живот и история. Затова пробвайте да се поинтересувате повече за живота на свекърва си. Независимо наистина ли ръководи личен бизнес, наистина ли е израснала на забавно място или има доста хобита, пробвайте се внимателно да я разпитате за живота ѝ (нека не наподобява като че ли любопитствате).

Гответе дружно

Сърцето на дома е кухнята и е отлично място да опознаете свекърва си по-добре. Следващия път, когато сте на посетители, вижте наистина ли можете да ѝ помогнете да приготви ядене. Помолете я да ви научи да приготвяте рецепта, която се е запазила от генерации или която е приготвяла, когато сътрудникът ви е бил дете. Това би ви сближило доста, а и ще наследите скъпа фамилна традиция, написа fakti.bg. Ако свекървата предпочита сама да приготви храната, попитайте наистина ли има нещо друго, което можете да свършите, до момента в който тя готви.

Поговорете за най-огромната ви обща тематика

Често сред вас и майката на сътрудника ви може да има необичайно, прикрито възприятие на съревнование. Тя го е отгледала и го познава като дланта си, само че има възможност в този момент вие да сте най-същественият човек в живота на сътрудника ви. Разпитайте за детството на сътрудника си, разгледайте остарели фотоси и в случай че моментът е верен, споделете си взаимно забавни истории за него. Така ще покажете, че разбирате какъв брой съществена е тяхната връзка и история и, че знаете какъв брой съществена е тя в живота на сътрудника ви.

Проявете интерес към хобитата ѝ

Плетене, грънчарство, градинарство, йога: няма значение какво е то, проявете интерес към нещата, които и обича и с които се занимава свекърва ви. Ако е по-затворена като човек или усещате, че предпочита независими инициативи, може би е най-добре да не се месите. Но в случай че виждате, че няма нищо срещу компания или даже е въодушевена, пробвайте се да се присъедините непринудено.

Разхождайте се дружно повече

Хубавата разходка и свежият въздух са способни да раздвижат диалога-може би тъй като доста от нас мислят най-добре, когато се движат, а може би елементарно природата ни дава цяр прилив на хормоните на щастието. Така също премахвате натиска от нея и от себе си, че би трябвало да вършиме нещо единствено, с цел да се сближите. Вместо това елементарно се възползвайте от опцията, когато моментът (и времето) са подобаващи, и задайте няколко общи казуси, с цел да започнете доближаването. Или елементарно се насладете на чистия въздух в компанията на дамата, която е огледала любовта на живота ви.

Потърсете я за мнение или съвет

Когато към този момент се усетите по-близки с нея, помолете я за съвет или помощ. По този метод ще ѝ покажете какъв брой доста уважавате и стойностите нейното мнение. за една свекърва няма нищо по-хубаво от това да знае, че (бъдещата ѝ) снаха в действителност желае да знае мнението ѝ за съществени неща или даже не толкоз съществени неща. Независимо наистина ли става въпрос за настояване на рецепта или съвет за казуси в офиса, това е положително начало към малко по-задълбочени връзки.

Винаги предлагайте помощ

Винаги, когато тя се пробва да направи нещо за фамилията или у дома, предлагайте помощ, даже и да си мислите, че тя няма потребност от нея. ори да не става въпрос за нея, само че за различен член на фамилията, пробвайте се да предложите рамо. Хубав жест е и ще ѝ ще и покаже, че откровено да участвате интензивно в фамилията.

Носете ѝ дарове и правете малки жестове за нея

Никога не можете да сгрешите, в случай че поднесете дарове по време на фамилно събиране, вечеря или елементарно нормално посещаване. Колкото по-персонален е подаръкът, толкоз по-добре. Тук ще ви помогне стъпка 1: в случай че я познавате добре, ще можете да подберете армаган, който в действителност да ѝ хареса и да го помни дълго.

Уверете се, че има положителна връзка и с децата

Ако към момента нямате или не смятате да имате деца, можете да продължите нататък. Но в случай че имате или планирате да имате деца в бъдеще, е добре да знаете, че хубавичко връзка сред свекърва ви и децата ви е може би най-същественият детайл. Дори да вършиме всичко друго, споменато до момента, в случай че не вършиме всичко допустимо свекърва ви да прекарва време с децата, ще бъде мъчно да имате хубави връзки. Мечта е за доста дами да имат внуци и в случай че пречите на връзката ѝ с тях, свекърва ви надали ще бъде щастлива. Дори да се намирате в друга страна, обаждайте се и правете повече видеоразговори по интернет.

Източник: marica.bg