Една от най-обсъжданите автомобилни системи – автопилотът, поставян на моделите

...
Една от най-обсъжданите автомобилни системи – автопилотът, поставян на моделите
Коментари Харесай

Германски съд решава съдбата на автопилота на Tesla

Една от най-обсъжданите автомобилни системи – автопилотът, поставян на моделите на Tesla, ще стане предмет на правосъдно дело в съда в Мюнхен, който ще се произнесе през идната седмица.
Производителят на електрически автомобили от Калифорния е даден на съд от Центъра за защита на конкуренцията – немска организация с нестопанска цел, поради метода, по който популяризира тази функционалност за помощ на лидера. Според обвиняванията, Tesla дава обещание на клиентите си доста повече от фактически предлаганата система и по този метод ги вкарва в подвеждане.
„ В Германия няма правна рамка за самостоятелно шофиране, а и самата система в колите на Tesla не работи по метода, по който компанията я популяризира “, съобщи юристът на организацията Андреас Отофюлинг.


Базираният в Пато Алто (Калифорния) производител на електрически автомобили от няколко години стремително популяризира опциите на своя автопилот, като от 2016 година таксува на клиенти си опцията „ Full Self Driving “. Същевременно от Tesla предизвестяват, че лидерът носи цялата отговорност и не би трябвало да отклонява вниманието си от пътя, като е подготвен когато и да е да поеме ръководството на автомобила.
В същото време шефът на компанията Илон Мъск се похвали в Twitter, че напълно скоро моделите на Tesla ще получат изцяло безпилотна технология. Милиардерът напомни, че сега те са оборудвани с автопилот от трето равнище, който превъзхожда системите на всички съперници
Тази технология обаче планува намесата на лидера в даден миг, до момента в който при новата система това няма да е нужно. Мъск разкри единствено, че сега компанията му работи върху рационализиране на охладителната система, защото по-мощните компютри се нуждаят от по-добро изстудяване, както и че премиерата на новия автопилот би трябвало да се състои след към 3 месеца.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР