Една от най-обичаните баскетболни фигури в България в последните години

...
Една от най-обичаните баскетболни фигури в България в последните години
Коментари Харесай

Легенда надъха 17-годишните национали

Една от най-обичаните баскетболни фигури в България в последните години – Йордан Бозов, откри време да се срещне и да нахъса в допълнение играчите от националния тим за юноши до 17-годишна възраст. След къса лекция той взе участие и в тренировката на младите ни гении в „ Арена Самоков “.

Тимът, воден от Даниел Клечков и Стойо Чолаков, се готви в Самоков за новата конкуренция на ФИБА - FIBA U17 Skills Challenge.

Както е известно, най-хубавите български състезатели, родени през 2003 година трябваше да вземат участие в Световното състезание за тази възраст, хазаин на което трябваше да е София. Световната зараза от COVID-19 обаче стана причина за анулацията на шампионата, както и на всички Европейски шампионати за подрастващи. Вместо Мондиала от ФИБА учредиха ново съревнование, което виртуално ще покаже качествата на играчите в конкуренция по умения.

България попадна в една група с Мали, Китай и спечелилия от квалификациите в Америка

Бозов, който изигра последните няколко сезона на високо равнище в локалния Рилски състезател, разгласи, че се отдръпва от професионалния баскетбол след преждевременния завършек на сезона тази пролет. Той пое функционалността на управител на детско-юношеската школа на Рилски състезател.

Ето какво сподели Бозов на момчетата от националния тим до 17-години:

" Заяви мен е значимо да възпроизведа знанията си. Някои неща са много по-важни и се открояват Това което бих желая да предам е, че всеки от вас би трябвало да има някаква цел, обвързвана с баскетбола. Това е доста хубаво. Вие имате цел, само че е доста значим пътят, дребните стъпки, постоянството и ежедневните стъпки. Чувал съм доста млади играчи да кажат: „ Искам да играя в сериозен европейски тимове или в НБА. “ Това е доста хубаво – всеки да има такава визия за себе си. Всичко стартира с тази цел. По-важното е всекидневната дребна стъпчица към тази цел. Тя е обвързвана с това всеки ден да си в залата. Докато другите спят. Вчера упражнявах с едно момче рано. Казах му: Сега другите спят, а ти тренираш. Така в този миг ти се отдалечаваш от другите. Всеки ден би трябвало да си в залата самостоятелно. Това желая да втълпя на младите – би трябвало доста работа, самостоятелна. Особено през лятото. Лятото е моментът, в който баскетболистът става по-добър. През сезона има доста мачове, доста тренировки, само че през лятото можете да работите върху личните си недостатъци, да подобрявате своята форма, един на един, физическите данни. Всеки ден лека-полека, малко по малко към задачата. “

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР