Една от най-известните метъл групи в света Metallica отново е

...
Една от най-известните метъл групи в света Metallica отново е
Коментари Харесай

Зад кулисите по време на турнето на Metallica

Една от най-известните метъл групи в света Metallica още веднъж е на огромно международно турне. И до момента в който с неспокойствие чакаме датата, с цел да посетим един от концертите им, с интерес научаваме от Planet Rock какво се крие " зад кулисите " на всяко едно шоу на именитата американска тайфа.

700 е броят на употребяваните прожектори и това е приблизителна численост, тъй като даже и и мениджърът на групата не може да каже сигурно какъв брой тъкмо са те.

230 индивида - толкоз е екипът, изравен зад Metallica по време на турнето. Макар че на сцената виждаме единствено четиримата сегашни членове на бандата - Джеймс Хетфийлд, Кърк Хамет, Ларс Улрих и Робърт Трухильо, истината е, че мениджърът им координира цели 230 индивида, с цел да е сигурен в съвършената подготовка на концертите. В това число влизат озвучители, техници, водачи, механици и даже един готвач.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Metallica (@metallica) на Май 12, 2019 в 7:34 PDT

75 камиона се употребяват, с цел да се придвижва целият им " багаж " от един град до различен. 30 камиона са нужни единствено за техниката за озвучаването, осветлението и така нататък

62.79 метра - толкоз е необятна построената сцена, на която свирят по време на концертите от турнето.

48 часа е нужното време, с цел да се инсталира всичко. 36 часа трябват за построяването на сцената и 12 часа трябват на екип от 95 служащия да инсталират звукови колони, светлини, камери и така нататък

20 са камерите, които разполагат на стадионите. Две от тях са камери-паяци, които висят над сцената и тълпата на стоманени кабели, дълги няколкостотин метра. 16 са робо-камерите им на сцената, които се ръководят с отдалечено и шест са стандартните камери.

Вижте тази обява в Instagram.
Публикация, споделена от Metallica (@metallica) на Май 7, 2019 в 6:04 PDT

6 генератора употребява бандата при всеки един концерт, тъй като даже и стадионите с потенциал от 80 хиляди души нямат задоволително мощ, с цел да захранят шоуто на групата.

6 са и огнехвъргачките, които изстрелват пламъци на разстояние от 20 метра във въздуха по време на концерт от върха на скелето.

5 пък са екраните по време на шоуто. Всеки един е висок 16 метра и необятен 11 метра.

4 часа е нужното време с цел да се опакова техниката след концерта. В тези часове не е включено демонтирането на стоманената рампа и останалата структура.



3 са сцените, с които Metallica разполагат по време на турнето си WorlWired. Това са три големи скелетни структури, които съставляват фона на шоуто им. Докато свирят на едната, втората сцена се построява в идващия град, а третата от предходния им концерт се мести на ново място. Всяка една от структурите се инсталира и демонтира от техен екип, състоящ се от 30 индивида.

1 пътуващ музей има Metallica с актуалното си турне. Бандата е с 38-годишна история и несъмнено има събрани доста сувенири през годините. По време на WorlWired Metallica вземат решение да покажат облекла, ръкописи, албуми и даже принадлежности в другите градове от обиколката им.

0% е вероятността да чуем същия сетлист в същия град. Metallica имат точна статистика за това какви песни са свирили на даденото място през годините, с цел да не се повтарят, когато още веднъж посетят дадения град.

След прочетеното за подготовката преди всеки един концерт, нетърпението ни за няколкочасовата доза Metallica онлайн стана даже още по-голямо.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР