Една от най-известните и посещавани вериги български ресторанти предприе безпрецедентни

...
Една от най-известните и посещавани вериги български ресторанти предприе безпрецедентни
Коментари Харесай

Безпрецедентни мерки за сигурност в ресторантите на Нарру!

 Една от най-известните и посещавани вериги български заведения за хранене предприе невиждани ограничения за сигурност поради ковид. Ето какво оповестиха през днешния ден от Нарру: “Ежедневно над 50 000 души посещават нашите заведения в цялата страна и ние сме извънредно виновни към това да предпазим оптимално нашите клиенти от разпространяването на вируси. Затова от предходната седмица сме въвели изключителни ограничения за хигиена, съобразени с всички наставления на нашето здравно министерство и европейските стандарти, които прилагаме и в нашите заведения в Испания и Англия ", сподели Теодора Попова, шеф на Нарру ЕООД.

Мерките засягат всеки стадий от софтуерния развой по подготвяне и издаване на храната. Работните смени стартират с обзор на всички чиновници, включващ премерване на телесната температура и сключване на поименна декларация за неявяване на признаци за заболяване.

Преди започване на работа всички повърхности се почистват с дезифенктиращ препарати, съгласно региона на приложение и подобаващи за отнасяне на контактни с храни повърхности, утвърдени от министерството на опазването на здравето. Всички принадлежности и посуда се измиват машинно при температура 90 градуса. Масите, на които се сервира храна се почистват и дезинфектират след всеки клиент.

Служителите в кухнята носят ръкавици, които се сменят от време на време, като преди този момент наложително ръцете се измиват с гореща вода и сапун и се дезифенктират с антибактериален препарат, който се подава автоматизирано от диспенсер, с цел да се избегне директен контакт. Облеклата на всички чиновници, и в кухнята, и в ресторанта се изпират и гладят наложително след всяка работна промяна.

За сигурността на клиентите е обезпечен и диспенсър с дезифектиращ гел на входа на всеки от заведенията за хранене, както и кърпички на масите. Общите пространства и тоалетните се почистват и дезифенктират на всеки кръговиден час, което се записва в чек лист.

Всички артикули, с които се подготвя храната, са от локални снабдители, спрян е вносът от страните с разпространяване на ковид.

“Ние подсигуряваме, че вършим всичко допустимо да осигурим оптималната отбрана за клиентите в нашите заведения, призоваваме и хората да посещават обществени места с нараснало внимание и в положително здраве. Вече 25 години се опитваме да покажем положителни стандарти и практики на виновен бизнес, по тази причина следим безусловно ежечасово развиването на обстановката в страната и в случай че забележим повишаване на риска от болест, ще затворим нашите заведения, тъй като в обстановки като тази бизнес ползите отстъпват на назад във времето. За момента, сходна паническа реакция не е целесъобразна, тъй като равнищата на застрашеност са минимални, само че имаме подготвеност да реагираме при всяка смяна ", добави Попова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР