Една от най-интригуващите панорами на Киномания, както обикновено, е Фестивал

...
Една от най-интригуващите панорами на Киномания, както обикновено, е Фестивал
Коментари Харесай

Най-любопитните нови филми на Киномания 2018

Една от най-интригуващите панорами на Киномания, както нормално, е " Фестивал на фестивалите ". Тук са включени някои от най-чаканите и съществени нови филми на режисьори на международно равнище. Ето някои от акцентите във " Фестивал на фестивалите " през 2018 година

" Рудолф Нуреев: Бялата гарга "

Рейв Файнс не за първи път се демонстрира и като режисьор - добре помним много сериозните " Кориолан " по Шекспир и " Невидимата жена " за последната обич на Дикенс.

Сега той е протегнал режисьорската си ръка на изток и е основал филм за историята на Рудолф Нуреев. От детските му години досега, в който попада в балет " Киров " и отпътува за зрелище в Париж, историята наблюдава на какво се дължи невероятната харизма и скандалност на фамозния руски балетист.

 Снимка 384914

В ролята е дебютанта Олег Иваненко, а отзивите за играта му са фантастични. Още един същински балетист взе участие във кино лентата - Сергей Полунин, който видяхме и в " Убийство в Ориент Екстрес ".

" Всички знаят "

Факт е, че чакаме всеки идващ филм на Асгар Фархади с огромно неспокойствие. " Всички знаят " не прави изключени, в противен случай - фактът, че в него си партнират Пенелопе Крус и действителният й брачен партньор Хавиер Бардем го прави още по-интригуващ.

Третото огромно име в лентата е аржентинецът Рикардо Дарин, прочут най-много от спечелилия Оскар за чуждоезичен филм " Диви истории ". Действието се развива в Испания и е фамилна драма с всичко, което може да произтече от това.



" Ван Гог: Пред портите на вечността "

Личността на холандския художник продължава да предизвика създателите и феновете на изкуството, и надали скоро някой би могъл да му направи меродавен и обясняващ всичко портрет. Джулиан Шнабъл пробва да го реализира с впечатляващия си нов филм, а от филмовия откъс разбираме, че е допустимо да се доближил много до задачата.

Цветовете и светлината са напълно вангоговски, а в основната роля е титанът Уилем Дефо. Участват още Оскар Айзъкс като Пол Гоген и Рупърт Френд като братът на Ван Гог Тео.



" Глория Бел "

Филмът е американския римейк на кино лентата " Глория " на чилиеца Себастиан Лелио. Режисьор обаче още веднъж е той, а историята се мести в Лос Анджелис, където Глория (Джулиан Мур) е жена с пораснали деца и даже внуци, която обаче желае да е повече от майка и баба.

 Снимка 384916

Тя продължава да излиза по питейни заведения и клубове с вярата да срещне мъжа на живота си. Той се появява в лицето на Арнолд (Джон Туртуро), само че връзката им е надалеч от безпрепятствана.

" Старецът и оръжието "

Това би трябвало да е последният актьорски филм на Робърт Редфорд - по личните му думи. Надяваме се да не е по този начин, само че в това време мислим да му отдадем заслуженото, тъй като става дума за една умна престъпна история.



Форест Тъкър е един от най-любопитните банкови обирджии в света - бягал е от пандиза 18 пъти, а последния си грабеж е направил на 78 години. Въпреки че е нарушител, Тъкър си остава любезен благородник вечно, което вижда и последната жена в живота му Джуъл (Сиси Спейсек).

Киномания 2018 е сред 15 и 29 ноември в определени киносалони в София
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР