Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и

...
Една от най-големите южнокорейски компании в момента проучва България и
Коментари Харесай

Министър Караниколов преговаря с голяма южнокорейска компания за инвестиции от 1,5 млрд. евро у нас

Една от най-големите южнокорейски компании сега изследва България и още две страни за инвестиция, като тази инвестиция е за над 1,5 милиарда евро. Това съобщи пред български медии в Сеул министърът на стопанската система Емил Караниколов по отношение на евентуалните вложения у нас от страна на Република Корея.

Караниколов е във водената делегация от министър-председателя Бойко Борисов, който е на публично посещаване в азиатската страна.

Министър Караниколов посочи, че изследването за вложения на „ Хюндай “ в България не е обвързвано с „ Фолксваген “. „ Фолксваген “ търси къде да осъществя цех за произвеждане на бензинови и дизелови мотори, до момента в който желанията за капиталов план от Република Корея в акумулатори за електрически коли, не са свързани с „ Хюндай “, посочи министър Караниколов.

„ Говорим за акумулатори за електрически коли. Те могат да бъдат за редица компании “, съобщи министърът на стопанската система. Той бе безапелационен, че когато става дума за вложения, транспортната инфраструктура е от извънредно значение.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР