Една от най-големите компании за потребителски стоки Unilever обяви, че

...
Една от най-големите компании за потребителски стоки Unilever обяви, че
Коментари Харесай

Unilever въвежда мерки срещу бедността

Една от най-големите компании за потребителски артикули Unilever разгласи, че ще вкара ограничения против крайната беднотия, съобщи Би Би Си.

Англо-нидерландската компания, която има десетки известни марки като Dove, Knorr и Domestos, разгласи, че до 2030 година компанията ще работи само с снабдители, които могат да потвърдят, че обезпечават възнаграждение, гарантиращо естествен живот на чиновниците. Заплатата би трябвало да включва разноски за храна, вода, жилище, обучение, опазване на здравето, превоз и облекло, както и да са планувани компенсации за изключителни случаи.

Компанията разгласи, че към този момент работи със счетоводни и одиторски компании, с които да открият какво е равнището на това възнаграждение за всяка една от 190-те страни, в които има сътрудници, подизпълнители и снабдители. Unilever твърди, че към този момент е осигурила сходно възнаграждение за всички свои чиновници, само че желае да подсигурява това и за останалите хора, чийто труд е част от продуктите на компанията.

Според Би Би Си самодейността ще има положителен резултат за милиони души по света, защото компанията работи с 60 000 компании подизпълнители от целия свят – от дребни ферми до световни производители. Също по този начин компанията се надява, че по този метод ще притегли повече нови клиенти, защото потребителите в световен мащаб от ден на ден живо се интересуват какъв е пътят  на стоките до тях – дали се опазва околната среда и дали не се експлоатират служащите да вземем за пример. „ Хората търсят артикули с  добра история и тази наклонност изключително се ускори по време на пандемията “, разяснява Алан Джоуп, изпълнителният шеф на компанията.

От друга страна обаче е прекомерно евентуално цената на продуктите да се увеличи в резултат от новите условия на компанията. Но съгласно Джоуп новото поле на конкуренция няма да бъде цената, удобството и огромният подбор, а отношението на производителите към околната среда и обществото.

 През 2020 година компанията разгласи, че до 2030 година изцяло ще е прекратила потреблението на петролни артикули в почистващите си препарати. Това обаче ще важи единствено за съставките на самите препарати, само че не и техните пластмасови опаковки. В момента въглеродният отпечатък на Unilever е 100 млн. тона годишно, само че има проект да бъде изцяло въглеродно неутрална до 2039 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР