Една от най-големите инвестиционни банки в света, американската JPMorgan Chase

...
Една от най-големите инвестиционни банки в света, американската JPMorgan Chase
Коментари Харесай

JPMorgan няма да преназначи 15% от заетите от придобитата First Republic Bank

Една от най-големите капиталови банки в света, американската JPMorgan Chase & Co., уведоми над 1000 чиновници на добитата неотдавна (фалирала) First Republic Bank (FRB), че няма да им бъдат препоръчани работни места, заяви Bloomberg, базирайки се на източници, осведомени със обстановка.

" JPMorgan Chase през вчерашния ден предложи работа на цялостен работен ден или краткотрайна работа на съвсем 85% от 7000 чиновници, които са работили във First Republic по сриването на банката, а на останалите е казано, че няма да получат предложение (в новата структура) ", написа организацията.
 11 американски банки
11 американски банки " наливат " общо $30 милиарда в проблематичната First Republic Bank

Банката има проблеми с ликвидността

Представител на JPMorgan разяснява за Bloomberg, че някогашните чиновници на FRB, на които не е препоръчана работа, ще получат заплата и компенсации полагащи се за 60 дни, те също имат право на обществен пакет, включвач спомагателна еднократна сума и застраховка.

Според източниците на организацията, също така на редица чиновници на FRB ще бъдат препоръчани единствено краткотрайни работни места - за 3, 6, 9 или 12 месеца, според от доскоршната им позиция.

First Republic Bank беше предадена от Департамента за финансова отбрана и нововъведения (DFPI) на Калифорния на Федералната корпорация за гарантиране на депозитите, която в същото време одобри поръчката от JPMorgan Chase за закупуване на депозитите и активите на банкрутиралата банка. FRB разполагаше с активи за съвсем 230 милиарда $ и депозити за над 100 милиарда $.
 JPMorgan придобива акциите на банкрутиралата First Republic Bank
JPMorgan придобива акциите на банкрутиралата First Republic Bank

Това е третата огромна американска банка, която банкрутира за два месеца
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР