Една от най-големите американски инвестиционни банки Goldman Sachs обяви, че

Една от най-големите американски инвестиционни банки Goldman Sachs обяви, че ...

Goldman Sachs стъпка по-близо до инвестиции в биткойн


Една от най-големите американски инвестиционни банки Goldman Sachs обяви, че е започнала търговия на фючърси на основната криптовалута биткойн. Това ще става в сътрудничество с компанията Galaxy Digital, основана от бившия мениджър на хедж фондове Майк Новограц, предаде Си Ен Би Си.

През март банката обяви, че в бъдеще ще даде и на клиентите си възможност да инвестират в биткойн, тъй като много от тях са изразили желание да държат част от средствата си в криптовалутата.

Към момента цената на биткойн е малко под 37 000 долара, като пазарната му капитализация възлиза на 690 млрд. долара, което е с около 30% под пика му от преди месец.

До момента повечето традиционни банки отричаха биткойн, но сега – поради засилен интерес от страна на техните клиенти – започват да предлагат експозиции към него.

През март друга голяма банка – Morgan Stanley – обяви, че също ще работи с Galaxy Digital, за да предлага през своите търговски канали инвестиции в два фонда на компанията, които инвестират в биткойн.

По последни данни Galaxy Digital се нарежда на шесто място сред компаниите, които управляват инвестиционни портфейли в биткойн, като стойността на тези активи е над 600 млн. долара.

 

Източник: manager.bg