Една от най-големите американски инвестиционни банки Goldman Sachs обяви, че

...
Една от най-големите американски инвестиционни банки Goldman Sachs обяви, че
Коментари Харесай

Goldman Sachs стъпка по-близо до инвестиции в биткойн

Една от най-големите американски капиталови банки Goldman Sachs разгласи, че е почнала търговия на фючърси на главната криптовалута биткойн. Това ще става в съдействие с компанията Galaxy Digital, учредена от някогашния управител на хедж фондове Майк Новограц, съобщи Си Ен Би Си.

През март банката разгласи, че в бъдеще ще даде и на клиентите си опция да влагат в биткойн, защото доста от тях са изразили предпочитание да държат част от средствата си в криптовалутата.

Към момента цената на биткойн е малко под 37 000 $, като пазарната му капитализация възлиза на 690 милиарда $, което е с към 30% под пика му от преди месец.

До момента множеството обичайни банки отричаха биткойн, само че в този момент – заради засилен интерес от страна на техните клиенти – стартират да оферират експозиции към него.

През март друга огромна банка – Morgan Stanley – разгласи, че също ще работи с Galaxy Digital, с цел да предлага през своите търговски канали вложения в два фонда на компанията, които влагат в биткойн.

По последни данни Galaxy Digital се подрежда на шесто място измежду фирмите, които ръководят капиталови портфейли в биткойн, като цената на тези активи е над 600 млн. $.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР