Една от най-добрите български представителки в художествената гимнастика - Невяна

...
Една от най-добрите български представителки в художествената гимнастика - Невяна
Коментари Харесай

Невяна Владинова: Тази година ми беше за урок

Една от най-хубавите български представителки в художествената гимнастика - Невяна Владинова, изпраща 2018 година без огромни достижения, само че с теоретичен нов урок. Тя спомогна за второто място на родните грации в отборното класиране на международното състезание в София през септември 2018 година, само че травми ѝ попречиха да разкрие цялостния си капацитет.

" Не ми е най-силната година. Малко повече чаках от нея. Започна мъчно с две съществени контузии, само че въпреки всичко това е част от спорта и всеки състезател минава през това. Просто на мен ми беше за пръв път и натрупах опит. Ще го погледна като един добър опит и урок за мен ", сподели Владинова в предаването " Тази неделя ".
България остава втора в отборното класиране В четвъртък вечер ще бъдат избрани медалистите
За 2019 година проектът е явен - положително показване на международното състезание в Баку, Азербайджан и две квоти за българските индивидуалистки за олимпийските игри в Токио 2020 година

" Олимпийските игри са един път на 4 години и се допуска, че това е най-силното съревнование. Бях в Рио и за мен това беше най-интересното съревнование, тъй като срещах освен гимнастички, а всички най-хубави спортисти на света. Най-престижното е това съревнование. Догодина имаме международно състезание, на което би трябвало да вземем две квоти. Това е най-важното за идната година. Можем, стига да сме здрави и да работим ", уверена е Владинова.

Снимка: Фейсбук

2018 година въпреки всичко ѝ донесе оценки в самия край - от демонстративния шампионат в Дубай, който приключи неотдавна. От там българката се завърна с 5 златни медала и макар че конкуренцията не бе огромна, представянето ѝ пред интернационалните съдии бе значимо.

" Много внимание се обърна на този шампионат. Не подценявам нито едно съревнование, само че там нямаше доста конкуренция. Но пък имаше съдии, които съдийстват на интернационалната сцена и на международните шампионати, тъй че беше значимо. Като цяло беше съревнование, което, в случай че не бях спечелила, щеше да ме е позор да се върна. Имаме потребност от шампионати, в които да играем по-освободено и да се забавляваме ", съобщи тя.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР