Една от най-богатите държави в света съкрати работната седмица. Става

...
Една от най-богатите държави в света съкрати работната седмица. Става
Коментари Харесай

Много богата държава съкращава работната седмица за държавните служители с половин ден

Една от най-богатите страни в света редуцира работната седмица. Става дума за Обединените арабски емирства. Мярката се отнася за държавните чиновници, които към този момент ще се радват на по-дълъг уикенд и свободни следобеди.

Работното време от понеделник до четвъртък ще е от 7:30 ч. до 15:30 ч., а в петък ще се работи едвам 4 часа и половина, от 7:30 ч. до обяд, оповестяват от осведомителната организация на ОАЕ.

В допълнение чиновниците от 1 януари 2022 година ще имат опция да работят от у дома по избор, което значи, че ще имат право да се явяват в офисите единствено 4 дни в седмицата. Петъчните молебствия, почитани необятно от мюсюлманския свят, ще стартират в 13:15 ч., малко повече от час след края на работния ден, предава " Manager ".

Това е първата страна, която подхваща сходен метод във връзка с администрацията си. ОАЕ се надява по-дългите уикенди да повлияят позитивно на продуктивността на хората.

Промяната е препоръчана от Федералната работа за държавни човешки запаси след разбор и изследвания до каква степен е изпълним този модел на работа и по какъв начин би се отразил на стопанската система, обществените и фамилните взаимоотношения, както и цялостното богатство на хората.

Възможно е частният бранш да последва образеца на страната и също да вкара промени. От " Ал Джазира “ напомнят, че това се е случило през 2006 година, когато ОАЕ вкарва работна седмица от събота до сряда.

В момента в страната от Персийския залив уикендът в емирствата се образува от дните петък и събота. Промяната е знак за акомодация към модела на западния свят. От осведомителната организация на ОАЕ показват, че финансовият бранш ще се приведе в по-голямо сходство с световната търговия в действително време и основаните на връзки преводи, като тези, свързани със международните фондови пазари, банки и финансови институции.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР