Една от най-бързо топящите се нации в света, с най-голяма

...
Една от най-бързо топящите се нации в света, с най-голяма
Коментари Харесай

Какво пишат чуждите медии за правителството на Кирил Петков |

Една от най-бързо топящите се народи в света, с най-голяма разлика в приходите измежду всички страни в Европейски Съюз и с най-нисък % имунизирани: по този начин разказват непознатите медии България в деня, в който Народно събрание гласоподава кабинета " Петков ".

" Коалиция от четири партии, които надали можеха да са по-различни ", написа в разбора си кореспондентът на немската социална медия АРД Клеменс Ференкоте. „ Свързва ги най-много една цел: да не разрешат на партията на някогашния държавен началник, национал-консерватора Борисов, още веднъж да се върне във властта “, разяснява създателят. Той напомня, че съгласно служебното държавно управление по време на Борисовото ръководство в корупционни канали са потънали милиарди, а с изключение на битката против корупцията Петков желае страната най-сетне да навакса изгубените десетилетия след краха на комунистическия режим.

" Нулева приемливост към корупцията "

Агенция ДПА също слага акцента върху думите на Петков, че под ръководството на неговото държавно управление към корупцията ще се показва „ нулева приемливост “. За същото осведоми и организация Франс прес, в края на чийто разбор четем: „ Четирите партии са обединени в позицията си против Борисов, който упрекват в корупция. Сега те считат да се борят против тази ширеща се корупция и да реформират правосъдната система. Освен това Петков желае да форсира провлачилата се имунизационна акция. “

За новото българско държавно управление написа и електронното издание на немския „ Ди Цайт “: „ Балканската страна с население от 7 милиона е една от най-бързо топящите се народи в света. В същото време разликата в приходите в България е най-голямата измежду всички страни в Европейски Съюз, а процентът на имунизирани против ковид - най-нисък “, отбелязва изданието.

Подобни акценти слага и „ Зюддойче Цайтунг “, където четем: „ Работа има колкото искаш. Страната не предлага задоволително вероятности на младото си потомство. Населението галопиращо се топи. На всичко от горната страна коронавирусът се е развихрил по този начин, както на никое място другаде в Европа, а процентът имунизирани е най-ниският в Европейски Съюз “. Вестникът отбелязва, че на този декор новото българско държавно управление излиза на сцената с грандиозни планове.

" Удовлетворение и за президента Радев "

По-нататък създателят на публикацията Тобиас Цик разяснява: „ Успешно породи коалиция под управлението на Политическа партия, а това е задоволство и за президента Румен Радев, който преди малко завоюва втори мандат. Той застана на страната на протестиращите, когато предходната година десетки хиляди демонстрираха против повсеместната корупция и систематичното облагодетелстване на олигарси при ръководството на държавното управление на ГЕРБ отпред с дългогодишния министър председател Бойко Борисов “.

„ Зюддойче Цайтунг “ отбелязва още, че новото държавно управление ще се натъкне и на този сериозен проблем: блокираните таман от София договаряния за еврочленство на Северна Македония.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР