Една от най-бързо развиващите се европейски дигитални банки стъпва официално

...
Коментари Харесай

Естонският лидер в дигиталното банкиране Bigbank стъпва на българския пазар

Една от най-бързо разрастващите се европейски цифрови банки стъпва публично на българския пазар. Това е, първата в страната напълно цифрова банка, основана в Талин, Естония. Тя оперира в Литва, Латвия, Естония, Финландия и Швеция. Дейността й е ориентирана към бизнес и самостоятелни клиенти на финансови услуги. Банката предлага финансови решения под формата на трансгранични услуги и в Германия, Нидерландия и Австрия.

" Bigbank стъпва на българския пазар с желанието да обезпечи съвременни, надеждни и комфортни услуги за банкиране онлайн. Виждаме огромен капацитет за това в България, изключително в изискванията на Коронавирус, когато онлайн услугите са най-безопасни и затова най-благоприятни за клиентите ", сподели Мартин Лянтс, основен изпълнителен шеф на Bigbank Group. " Стартираме в България с потребителски заеми за самостоятелни клиенти, като имаме намерение в близко бъдеще да им предложим и депозитни сметки ", добави той.
Мартин Лянтс, основен изпълнителен шеф на Bigbank Group
" Клиентите на банката в страната могат да посетят българския уеб страница на Bigbank още в този момент и да създадат избор сред няколко типа потребителски заеми с матуритет до 10 години, а процесът на утвърждение нормално лишава до 2 часа. Не е належащо да посещават банков офис, защото целият развой протича онлайн, като се стартира от идентификацията и кандидатстването до подписването на контракт. Според опита ни от други пазари е значимо потребителските заеми - било то за ремонт или покупка на автомобил - да бъдат налични и с по-дълъг период, тъй че дребните месечни вноски да не натоварват бюджета на фамилията ", сподели Ростислав Русинов, управител на българския клон на банката.

" Мисията на Bigbank е да оказва помощ на хората да подобрят живота си, като им дава безпроблемни финансови услуги. Банка с такава задача като опция на обичайните универсални банки съгласно мен e добре пристигнала и нужна на българския финансов пазар ", добави Русинов.

Амбициите на естонската банка са в близко бъдеще да добави към портфолиото си в България опцията за откриване и ръководство на депозити, както и жилищни заеми и още услуги, които Bigbank Group предлага на другите пазари.
За Bigbank GroupBigbank () е естонска цифрова банка, предоставяща самостоятелни и бизнес заеми и депозити, със седалище в Талин, Естония. Bigbank има клонове в Латвия, Литва, Финландия, България и Швеция и предлага своите артикули като трансгранични услуги в Австрия, Германия и Холандия.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР