Една от най-актуалните български музикални формации в момента - TRIGAIDA,

...
Една от най-актуалните български музикални формации в момента - TRIGAIDA,
Коментари Харесай

Полуфиналистите от “България търси талант” TRIGAIDA с голям концерт в Sofia Live Club на 26 май

Една от най-актуалните български музикални обединения сега - TRIGAIDA, ще изнесе огромен концерт в Sofia Live Club в четвъртък, 26 май. Музикантите, прочули се в цялата страна с харизматичните си осъществявания в телевизионното шоу “България търси талант”, ще показват за първи път онлайн напълно нови композиции. Към групата ще се причислят и певици от НУФИ " Широка лъка ", които ще внесат спомагателен заряд в магията на обичайното хорово пеене в актуален вид. Присъстващите в Sofia Live Club ще могат да се насладят и на специфичните атмосферични визии и анимации на майсторите в жанра Electrick.Me.

TRIGAIDA ще изпълнят и трансформиралите се в обичани на почитателите части от супер сполучливия си дебютен албум “ELATE”. Творбата смесва обичаен български фолклор със модерна електронна музика, откъдето идва и истинското жанрово определение фолктроника. Той е обилно подплатен с музи от други музикални посоки, измежду които джаз, уърлд мюзик и неокласика. През 2021 година албумът задълго се задържа преди всичко в чартовете на радиостанциите в Съединени американски щати.

TRIGAIDA е цялост от трима разнородни музикални гения и ярки персони, намерили общ език в интерпретацията на обичайната национална музика и добавящи към нея щипка характерност и съвременен тон. TRIGAIDA са многоликият електронен актьор и продуцент Иван Шопов (програминг), мултиинструменталистът Георги Маринов - Хорхе (гайда и диджериду) и Ася Пинчева (вокали).

2022 година сигурно ще бъде запомнена от тях. Още самото й начало бе мощно за тях с присъединяване им на Експо 2020 в Дубай, където публично показаха България. След като стигнаха до влиятелния полуфинал на “България търси талант” преди няколко седмици, тримата отпътуваха за фестивала в Шуша, Азърбайджан, където също научиха за дребната ни страна с помощта на тяхното запаметяващо се музикално наличие.

Билети за концерта на TRIGAIDA могат да бъдат открити онлайн на и в магазини “На тъмно”.

Следете настояща информация във Facebook събитието:





Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР