Една от на най-емблематичните рокли на принцеса Даяна беше продадена

...
Една от на най-емблематичните рокли на принцеса Даяна беше продадена
Коментари Харесай

Продадоха на търг рокля на принцеса Даяна за $604 800

Една от на най-емблематичните рокли на принцеса Даяна беше продадена на търг в Ню Йорк за 604 800 $.
Прочетете още
Тя е изваяна от копринено кадифе с цвят на патладжан. Първоначалната оценка на аукционната къща „ Сотбис “ беше 120 000 $, само че цената и набъбна повече от пет пъти.

Даяна облича роклята за формален кралски портрет през 1991 година, а по-късно – през 1997 година, се появява с нея и във фотосесия на списание Vanity Fair, тъкмо преди гибелта си.
  
Дизайнер на роклята без презрамки е Виктор Еделщайн. Моделът има скулптурно деколте, а надолу се разтваря във формата на лале.
 
През 1997 година роклята е продадена за 24 150 $ на благотворителен търг на „ Кристис “, в който са включени 79 рокли, дарени от Даяна.

Благодарение на тях се събират 3,25 милиона $, които се насочват към организации за битка със СПИН и рак, в това число Royal Marsden Hospital – болница, на която принцесата е президент в продължение на осем години.
   Даяна облича роклята за формален кралски портрет през 1991 година Снимка: Sotheby`s
 

С фотосесията във Vanity Fair списанието обръща внимание на търга, като дефинира решението на Даяна да продаде роклите си като „ мощен знак на на смяната в живота ѝ “ след нашумелия бракоразвод с принц Чарлз.
 
„ Изключително щастлива съм, че други ще споделят насладата, която аз изпитвах, до момента в който носех тези рокли “, споделя тогава Даяна.

На търга на „ Сотбис “, който се организира в петък, бяха включени и други забележителни продукти от модата и развлеченията, в това число билет за рождения ден на президента Джон Кенеди през 1962 година, на който Мерилин Монро го поздравява с ария, и фланелката на баскетболиста Леброн Джеймс на „ Маями Хийт “ от финалите на НБА през 2013 г.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР