Една от мисиите на „София Филм Фест през изминалите 25

...
Една от мисиите на „София Филм Фест през изминалите 25
Коментари Харесай

10 световни режисьори и техни филми в специалната рубрика на „София Филм Фест“

Една от задачите на „ София Филм Фест " през миналите 25 години бе да показва на българската аудитория емблематични създатели на международното кино, както и изгряващи гении, които през годините се утвърдиха като едни от водещите режисьори на авторското кино.

По случай юбилея си фестивалът ще ни показа с филм 10 изключителни режисьори. Част от техните произведения са цифрово възобновени и могат да бъдат видени само в киносалоните и програмата на " София Филм Фест ". Първата част включва филми на Уонг Кар-вай, Ким Ки-дук, Аки Каурисмаки, Корнел Мундруцо и Павел Павликовски.

Уонг Кар-вай е от тези режисьори със личен почерк и магия, които няма по какъв начин да забравим или пропуснем, в случай че най-малко един път сме гледали негов филм. Той е роден през 1958 година в Шанхай. Изненадва всички експерти и публиката с дебютния си филм „ Докато сълзите капят " (1988). „ Диви дни " (1991) се радва на триумф в Корея и Европа и получава голям брой награди. За „ Щастливи дружно " (1997) Кар-вай получава премия за най-хубава постановка на фестивала в Кан.

„ В въодушевление за обич " е част от доста ранглисти, включващи най-хубавите филми на всички времена, и постоянно е представен като една от най-хубавите произведения на азиатското кино. Именно този извънреден филм, в своята цифрово възобновена 4К версия, персонално утвърдена от Уонг Кар-вай и с увертюра на режисьора, ще може да бъде забелязан само на огромен екран през март - един от най-красивите и магнетични филми за любовта, юридически в миналото, показан с голям триумф и на 8-ия „ София Филм Фест " през 2004 година, в специфичната ретроспектива, отдадена на режисьора. Историята води феновете в Хонконг, в далечната 1962 година. Главният редактор на локален всекидневник Чоу и брачната половинка му се реалокират в нова жилищна постройка, чиито жители са най-много от шанхайската общественост. Скоро той се среща с Лиджън - красива млада жена, която също наскоро се е нанесла със брачна половинка си, който постоянно пътува по работа. Тъй като личната му брачна половинка нерядко отсъства, Чоу стартира да прекарва от ден на ден време в компанията на Лиджън. Двамата стават другари, само че един ден са принудени да погледнат истината в лицето...

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР