Една от характеристиките на настоящата ни политика е колко бързо

...
Една от характеристиките на настоящата ни политика е колко бързо
Коментари Харесай

Уолстрийт джърнъл: Съкращаването на полицейските бюджети ще доведе до нарастване на престъпността

Една от характерностите на актуалната ни политика е какъв брой бързо неприятни събития могат да задействат подтик към предприемане на неприятни политически начинания. Отговорът на убийството на Джордж Флойд към този момент задмина промяната на полицията и стигна до " редуциране на бюджета на полицията ".

Това написа вестник " Уолстрийт джърнъл " в коментир за появилите се напоследък апели от леви среди в Съединени американски щати за редуциране на бюджетите на полицейските ръководства в реакция на гибелта на чернокожия Джордж Флойд при полицейски арест.

Кметът на Лос Анджелис Ерик Гарсети желае да пренасочи 150 милиона $ от публичната сигурност към обществени стратегии, а кметът на Минеаполис Джейкъб Фрай беше пропъден с дюдюкания от митинг през уикенда, тъй като призна, че не желае да редуцира бюджета на полицията. Членове на общинския съвет на този град в този момент са задействали процедура по разформироване на полицията без значение дали той е склонен или не, написа " Уолстрийт джърнъл ".

Има мощни причини за полицейска промяна, по-специално повече социална бистрота за нарушавания на обособени служители на реда. Договорените от синдикатите правила в груповите трудови контракти затрудняват санкционирането на провинили се служители на реда, значително както синдикатите обезпечават безотговорност на неприятните учители. Със сигурност би трябвало да обсъдим други политики и понасянето на отговорност при използването на мощ, написа вестникът.

Политически подтик към бюджетни съкращения в полицията обаче основава заплаха да ни върне в епохата с висока престъпност от 60-те и 70-те години на предишния век, когато пострадаха толкоз доста американски градове. Поколението У (родените през 80-те години) и малцинствата в огромните градове са необикновено облагодетелствани от усърдния труд на кметовете демократи и полицейски началници преди 20-30 години за понижаване на престъпността. Прогресистите, които в този момент ръководят множеството огромни градове, обаче прокарват по-облекчени санкции за закононарушения " без жертви " и към този момент желаят да отидат и по-далеч, написа изданието.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР