Една от големите звезди в света на тенис Новак Джокович

...
Една от големите звезди в света на тенис Новак Джокович
Коментари Харесай

Джокович с революционно предложение

Една от огромните звезди в света на тенис Новак Джокович показа, че шампионатите за Купа " Дейвис " и " АТП Къп " не могат да съществуват по едно и също време. Сърбинът предложи революционно решение те да бъдат обединени в шампионат за осем най-хубави тима през септември всяка година.

" Сигурен съм, че уредниците на Купа " Дейвис " вършат всичко по силите си, за създадат този шампионат сполучлив. Има доста огромна отговорност и напън върху тях, тъй като това е най-традиционното и историческо отборно съревнование в нашия спорт. Всичко би трябвало да бъде съвършено. Определянето на датите за конкуренцията постоянно е пораждало въпроси, в тази ситуация и за Купа " Дейвис ", и за " АТП Къп ". По мое мнение най-хубавото решение е обединяването на двата шампионата в един. Погледнато в дълготраен проект, аз мисля, че двете надпревари ще могат да съществуват поотделно и то разграничени единствено от шест седмици. Мисля, че се получава прекомерно струпване ", разяснява Джокович.

" Липсва ми да играя вкъщи в Сърбия за Купа " Дейвис ", само че въпреки това поддържам концепцията за промени на остарелия формат. Може би идеалният вид е някъде по средата. Създаване на първокласен заключителен шампионат с осем тима и може би седмица или две по-рано квалификации, в които отборите още веднъж да могат да играят като домакини за класиране в топ 8 ", добави носителят на 16 трофеи от „ Големия шлем “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР