Една от фабриките край Карнобат на бизнесмена Миню Стайков ще

...
Една от фабриките край Карнобат на бизнесмена Миню Стайков ще
Коментари Харесай

Фабриките на Миню Стайков ще възстановят своята работа

Една от фабриките край Карнобат на предприемача Миню Стайков ще възвърне работата си още довечера, а другите две на следващия ден, реши Районният съд в града. Предприятията бяха затворени в петък след акция на организация "Митници " и служащите проведоха митинги с искане за възобновяване на индустриалния развой.

От организация "Митници " тази заран желаеха обектите да останат затворени за още 60 дни, с цел да може да бъде направена цялостна инспекция на активността им. От организацията оповестиха и за нарушавания, с които е ощетен държавният бюджет.

По-рано през днешния ден Юлиан Мирков, зам.-директор на организация „ Митници “ съобщи на преднамерено призован брифинг през днешния ден, че е „ дадена е опция гроздовата годишна продукция да бъде призната в складовите пространства, с цел да не се стигне до заличаване на готовата продукция “.

Според него също по този начин никой не е споделил, че чиновниците на комбината не могат да вървят на работа, само има безапелационна възбрана да се извежда подготвена продукция.

Преди съдът да излезе с дефинитивно решение административния шеф на компанията инж. Йовко Йовков разгласи, че в случай че срокът за прекъсване на производството бъде продължен, компанията ще банкрутира, а тонове продукция ще станат негодни за преправка.

Над 300 чиновници на затворените от организация „ Митници “ заводи за алкохол се събраха и нощес за два часа на централния площад в Карнобат с искане да бъдат непокътнати работните им места, напомня БНР. Близо 10 милиона лв. са загубите за двата дни, в които производството е спряно, сподели комерсиалният шеф Емил Пилев.

Протестът им продължи и през днешния ден. Работниците от затворените заводи за спиртни питиета, благосъстоятелност на арестувания Миню Стайков, се събраха пред постройката на Районния съд в Карнобат, където чакаха съдът да реши дали ще бъде продължен периода, в който фабриките да останат запечатани.

По-рано през днешния ден митинг на служащите имаше пред индустриалната база в село Церковски, а след това за малко протестиращи блокираха придвижването на колите на 3 пешеходни пътеки в Карнобат.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР