Една мощна комбинация от глад, изменение на климата и предизвикани

...
Една мощна комбинация от глад, изменение на климата и предизвикани
Коментари Харесай

ООН: Глад, климатични промени и конфликти оформят перфектната буря

Една мощна композиция от апетит, изменение на климата и провокирани от индивида спорове основава " съвършена стихия ". Това предизвести ръководителят на Световната продоволствена стратегия на Организация на обединените нации във вторник в апел за деяние по време на Световния ден на храните.
" Имате призрачен сън, " съвършената стихия " се изправя на пътя ви ", сподели Дейвид Бийсли в тирада в Рим, където се намират седалищата на организациите по храните на Организация на обединените нации, съобщи AFP, представена от БГНЕС.
Припомняме, че Организация на обединените нации има за цел да реализира свят с нулев апетит до 2030 година, само че е изправена пред три трудности: спорове, изменение на климата и закъснение на стопанската система.
Бийсли сподели, че борбата е неотложна. " Деца умират на всеки пет до 10 секунди " от апетит или недохранване, уточни специалистът. Храната се пилее както по време на индустриалния развой, по този начин и в кухните на хората. „ Отговорът не е единствено в Рим, а във вашите домове. Какво ще извършите за това? “ попита Бийсли.

Това не е проблем, който по-богатите страни могат просто да подценен, защото той има вторично въздействие върху тях посредством миграционната рецесия. " При всеки един % нарастване на глада има два % нарастване на миграцията ", сподели Бийсли.
Припомняме, че към 821 милиона души или един на всеки девет души на планетата претърпяха апетит предходната година, отбелязвайки трето следващо нарастване, съгласно последния отчет на Организация на обединените нации за глада. Около 155 милиона деца на възраст под пет години са хронично недохранени, сочи информация на Организацията по издръжка и земеделие (ФАО), до момента в който дефицитът на микроелементи, именуван " прикрит апетит ", визира над два милиарда души по света.
В същото време над 600 милиона души са с наднормено тегло. Разходите за обществото поради " световната пандемия " на затлъстяването са големи – съпоставими са с тези от въоръжените спорове и тютюнопушенето, уточни и шефът на ФАО Хосе Грациано да Силва.

" Международната взаимност, наподобява, се охлажда ", предизвести папа Франциск в тирада, изложена от представител на Ватикана. Той предизвести институциите, които водят битката против глада, да не " учат корените на мизерията на бедните " и просто да отговорят с " впечатляващи изявления, предопределени единствено за разширение на библиотечните каталози ".
" Когато става въпрос за дейно справяне с аргументите за глада, грандиозните заявления " не са задоволителни, уточни още той. " Борбата против глада незабавно изисква необятно финансиране, унищожаване на комерсиалните бариери и на първо място по-голяма резистентност пред лицето на климатични промени, стопански рецесии и война ", смятат още от Ватикана.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР