„Една година сме в състояние на болест заради изгубения комфорт

...
„Една година сме в състояние на болест заради изгубения комфорт
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: С южна кръв сме, опасно е да отворим заведенията

„ Една година сме в положение на болест поради изгубения комфорт в живота ни. В този смисъл освобождението на ограниченията е добра стъпка. Но като доктор мисля, че моментът за либерализиране на ограниченията не е най-удачният. След тази частична либерализация, която ще създадем, след три-четири седмици ще имаме покачване на заболеваемостта “. Това разяснява пред БНР пулмологът проф. Коста Костов.

Според него „ навлизането на другия вариант, който е по-заразен, а и евентуално по-патогенен, ще усложни в допълнение обстановката “. В предаването „ 12+3 “ проф. Костов прикани, че „ би трябвало да се удържи и месец февруари, с цел да излезем на зелено “.

„ Българинът има екстазен темперамент, ние сме с южна кръв, малко независимост води до огромен възторг. Онова, което провиждаме за заведенията, е идилично, утопично. На мен също ми липсва визитата на обичаните ми места, само че като доктор се опасявам, че либерализирането на заведенията за хранене ще докара до доста по-тежка либерализация на държанието. А това е рисково... Малко евентуално е досегашните ограничения против истинския вариант да доведат до същия резултат при новия. Ние би трябвало да се отнесем доста по-стриктно към самостоятелните и общо-социалните ограничения, в сравнение с да освобождаваме напрежението и да отиваме към по-висока независимост “.

Пулмологът е безапелационен, че към момента сме надалеч от популационния имунитет.

„ Препоръчвам преорганизация на етапа на имунизацията. Възрастните с съпътстващи заболявания би трябвало да бъдат придвижени напред... Не можем по този начин мазохистично да одобряваме всичко. Ние се държим като мазохисти, не разбираме, че вървим към неприятно, в случай че не пренаредим имунизационната стратегия “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР