Една година след символичната първа копка, Враца вече разполага с

...
Една година след символичната първа копка, Враца вече разполага с
Коментари Харесай

Откриха нова социална услуга за възрастни хора във Враца /снимки/

Една година след символичната първа копка, Враца към този момент разполага с нова обществена услуга, оповестиха от локалната администрация.
Центърът за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване бе открит от кмета Калин Каменов и районния министър Петя Аврамова.
“Откриваме нов дом за тези, които са останали без близки и имат потребност от ежедневни грижи. В обществената услуга възрастните хора ще получават съответни условия и поддръжка. В рамките на плана осигуряваме опция за професионална реализация и на младите експерти от града. Благодарение на поддръжката от страна на страната, Враца освен развива обществените си услуги, само че и ги надгражда “ – разяснява кметът Каменов.
Министър Петя Аврамова съобщи, че през последните 4 години в града са построени Центрове за деца и младежи в неравностойно състояние, а с обезпечените средства по Оперативна програма „ Региони в напредък “ предлаганите услуги ще обгръщат и възрастните хора. „ Реализирането на плановете на Община Враца е образец за поредност в процеса на деинституционализацията “ – добави още районният министър.
Новоизградената обществена инфраструктура бе осветена от Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.
На събитието участваха още: регионалният шеф Малина Николова и заместител регионалният шеф Мирослав Комитски, ръководителят на Общинския съвет доктор Владимир Христов, заместник-кметовете Александър Владимиров и Цветан Стойчков, ръководители на институции в обществената сфера и жители.
Изграденият Център за грижа за възрастни хора в неспособност за самообслужване се осъществя в границите на план на Община Враца, финансиран по Оперативна програма "Региони в напредък ". Отпуснатите средства по програмата са в размер на 2 234 996 лева, като в границите на плана са построени още два Центъра за грижа за лица с психологични разстройства, както и Център за лица с умствена назадничавост. Всяка услуга е с потенциал 15 места. Целевите групи са лица, настанени в Дом за пълнолетни лица с умствена назадничавост в с. Три кладенци.
За обезпечаване устойчивост на новите обществени услуги, които ще се дават по оперативна стратегия „ Развитие на човешките ресурси”, ще бъдат разкрити 54 работни места, а снабдител на услугите ще бъде Община Враца.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР