Една година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на

...
Една година „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим на
Коментари Харесай

Вкараха в затвора рецидивист, извършил поредна кражба в Мездра

Една година „ отнемане от независимост “ при първичен „ непоколебим “ режим на изтърпяване е наказването, наложено на Т. Узунов за осъществена от него кражба при изискванията на рисков рецидив – закононарушение по член 196, алинея 1,т. 1, вр. член 194, алинея 1, вр. член 29, алинея 1,б. „ а “ и „ б “ от Наказателен кодекс.
Осъденият Т. Узунов (на 40 години) е престъпно проявено лице, с девет присъди, най-вече за обири. Мъжът постоянно злоупотребявал с алкохол, като правил закононарушения и за обезпечаване на средства за пиянство.
През м. ноември 2017 година Узунов решил да извърши поредна кражба в една от прилежащите му къщи на ул. „ Витоша “ в гр. Мездра. Той знаел, че във въпросният дом на умрелия някогашен началник на танцовия състав в града няма никой и понастоящем той е ненаселен. Крадецът проникнал вътре и от стаята, преддверието и мазето взел голям брой битови уреди и движимости, които поставил в носените с него плик и чувал. Сред откраднатото имало плазмен тв приемник, бойлер, отоплителна печка, пасатор, радиокасетофон, уред за премерване на кръвно налягане, дървен боздуган с топка и други Рецидивистът взел към 5 литра ракия от стъклена стомна в мазето и три книги – „ Робинзон Крузо “ на Даниел Дефо, „ Лунната котловина “ на Джек Лондон и алманах „ Източни мъдрости “.
Няколко дни по-късно Узунов заменил откраднатия тв приемник за мобилен телефон със сензорен екран.
За осъществената кражба схванал непосредствен на потърпевшото семейство, който подал сигнал в полицията.
Разпитан на досъдебното произвеждане, Узунов се признава за отговорен и дава къси пояснения за дейностите си, само че категорично показва, че бил пийнал по време на незаконното действие и не помни къде е продал „ дреболиите “, които бил взел от къщата.
От назначената по делото съдебно-оценителна експертиза се открива, че цената на отнетите от наказания движими движимости възлиза на 491 лв..
Т. Узунов се е признал за отговорен за осъществената от него кражба и е сключил съглашение с районната прокуратура в Мездра, което съдът е одобрил.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР