Една-единствена инжекция на фрагмент от свързания с дълголетието хормон клото

...
Една-единствена инжекция на фрагмент от свързания с дълголетието хормон клото
Коментари Харесай

Хормон стимулира паметта и двигателните способности

Една-единствена инжекция на откъс от обвързвания с дълголетието хормон клото у мишки усъвършенства пространствената и работната им памет и подтиква невроните им, сочат резултатите от проучване, представени от Агенция Франс Прес. Това дава очаквания за създаване на лекуване против неврологични болести у хората.
 
Кръвен тест открива Паркинсон с 95% акуратност

Благотворният резултат върху когнитивните качества на млади и възрастни гризачи продължи няколко седмици, означиха създателите на проучването. Въпросният хормон обърна в противоположна посока намаляването на когнитивните и двигателните качества на мишки, наранени от разстройство на нервната им система.
 
Ще лекуват Алцхаймер и Паркинсон с изкуствени невронни мрежи

" Получените резултати навеждат на мисълта, че лекуване с откъс от хормона клото може да усъвършенства мозъчните функционалности през целия живот и да съставлява нова лечебна тактика в битката с нелечими заболявания, като Алцхаймер и Паркинсон ", съобщи специалистът по неврология и невродегенеративни заболявания Дина Дюбал от Калифорнийския университет в Сан Франциско. " С демографския напредък намаляването на когнитивните и двигателните качества е най-голямото биомедицинско предизвикателство, с което се сблъскваме ", разяснява тя.
 
Протеин обръща развиването на Алцхаймер

Нужни са обаче клинични проучвания, с цел да се потвърдят безвредността и ефикасността на хормона клото у хората, предизвестиха учените.
 
Организмът създава огромни количества от хормона клото, който контролира редица клетъчни процеси и е обвързван с дълголетието на червеи, мишки и хора. Количеството му обаче понижава с възрастта, хроничния стрес, стареенето на мозъка и невродегенеративните заболявания. По тематиката Какво издава заболяването на Алцхаймер 20 години преди първите симптоми
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР