Единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална

...
Единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална
Коментари Харесай

Президентът Радев: Единствено от политиката на правителството зависи тежката икономическа и социална криза да не ескалира в политическа

Единствено от политиката на държавното управление зависи тежката икономическа и обществена рецесия да не ескалира в политическа рецесия. Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти през днешния ден.  

„ Най-важното е да не се позволява недостиг на доверие “, акцентира президентът и добави, че никое държавно управление не може да води страната през тежки рецесии при липса на такова. По думите на Румен Радев задълбочаващите се митинги, значат, че дефицитът на доверие се задълбочава и единственото стабилно решение във времето е открит и градивен разговор, в който да се чуят и да се уважат мненията на всички страни.

Запитан за одобрената от КЕВР цена на природния газ за месец май, президентът посочи, че е нужна резистентност на решенията. Той напомни, че чак в средата на май, при към този момент оповестени планирани цени за юни и юли, става ясна цената за сегашния месец. По думите му в тази ситуация ценовата политика на „ Булгаргаз “ е неразбираема и „ отвън икономическата и управническата логичност “. Румен Радев акцентира, че бизнесът и потребителите желаят предвидимост, която е изключително значима в изискванията на рецесия. „ Надявам се тази предвидимост да бъде обезпечена в бъдеще. А по-ниските цени да бъдат дълготрайна политика на българското държавно управление “, разяснява още президентът.

В отговор на въпрос дали е известен от премиера с кого е сключил контракт за доставка на природен газ в Съединени американски щати и каква ще е неговата цена, президентът съобщи, че държавното управление би трябвало да уведомява българските жители и българския бизнес за това, с цел да имат опция да калкулират своите разноски.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР