Единственият син на Корнелия Нинова е завършил със закъснение магистратура

...
Единственият син на Корнелия Нинова е завършил със закъснение магистратура
Коментари Харесай

Корнелия Нинова пръсна 110 бона за сина си

 Единственият наследник на Корнелия Нинова е приключил със забавяне магистратура в Станфордския университет в Америка. Името на Рафаил попада в листата със студенти за магистърската стратегия по статистика на суперпрестижното школо. Според данните тя се е провела в границите на една година, а по информация на администрацията на университета церемонията по връчването на дипломите се е състояла преди няколко седмици, оповестява Ретро.

Точно по същото време доближени на алената лидерка споделиха, че ѝ предстояло пътешестване до Щатите, само че не по професионални въпроси, а обвързвано с персонални аргументи. Вероятно Нинова е летяла до Америка точно с цел да участва на тържеството и да приветства сина си в деня на неговото довеждане докрай. Този път обаче шефката на социалистите не пусна в интернет фотоси от радостния мотив, както направи при дипломирането на Рафи с бакалавърската степен, за което с мъжа ѝ Митко още веднъж се разходиха до Съединени американски щати.

Според данни на еĸcпepтитe от компанията Тіmеѕ Ніghеr Еduсаtіоn (ТНЕ), които всяка година изгoтвят ĸлacaции, cpaвнявaйĸи yнивepcитeтитe в cвeтa пo ĸлючoви пoĸaзaтeли ĸaтo ĸaчecтвo нa oбpaзoвaниeтo, нayчни изcлeдвaния, тpaнcфep нa знaния и мeждyнapoдeн oпит, Станфордският университет е измежду най-скъпите в международен мащаб. Той е частен ВУЗ в Съединени американски щати, eдин oт нaй-yвaжaвaнитe и oцeнeни в cтpaнaтa и пo cвeтa. Oфициaлнo oтвapя вpaти нa 1 oĸтoмвpи 1891 година Haмиpa ce в близocт дo гpaд Πaлo Aлтo, нa 60 км южнo oт Caн Фpaнциcĸo. Πpeпoдaвaнeтo ce пpoвeждa в мнoгo фaĸyлтeти, вĸлючитeлнo юpидичecĸи, мeдицинcĸи, тexничecĸи, мyзиĸaлни и дpyги. Cтpyĸтypaтa вĸлючвa cъщo тaĸa paзлични yчилищa (ĸaтo Ѕtаnfоrd Grаduаtе Ѕсhооl оf Вuѕіnеѕѕ) и изcлeдoвaтeлcĸи цeнтpoвe (ĸaтo ССRМА). Oбyчeниeтo cтpyвa 363 гoдишнo, което се равнява на съвсем 110 хиляди лв., прецизира Ретро.

Преди да се снабди с кетап от " Станфорд “, синът на Нинова се дипломира като финансов инженер в различен първокласен американски университет - " Бъркли “, откъдето са излезли 71 лауреати на Нобелови награди. Рафаел е ученик на Софийската математическа гимназия, като дълги години беше част от националния тим в дисциплината и се кичеше с медали от влиятелни интернационалните конгреси. Сега той е теоретичен ментор на други млади математически очаквания, на които оказва помощ в подготовката за надпревари. От 3 години и 1 месец наследникът на бесепарката работи в една от най-големите капиталови банки в света – " Голдман Сакс “, намираща се в Ню Йорк.

Позицията, която младежът заемал, е на финансов анализатор. За час работа синът на Нинова получавал по 86 $. За цялостен работен ден надникът му възлизал на 688 $, или 1300 лв.. Месечното му заплащане пък по елементарна сметка демонстрира, че надвишава 30 хиляди лв., а за миналата година Рафи е изкарал съвсем 400 бона. 26-годишният правоприемник на шефката на Българска социалистическа партия живеe пищно и се шири в жилище на пъпа на Ню Йорк.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР