Единственият резултат от тази политическа атака е противопоставяне на институциите

...
Единственият резултат от тази политическа атака е противопоставяне на институциите
Коментари Харесай

Сийка Милева: Сигналът на Рашков е поредната политическа атака срещу прокуратурата

Единственият резултат от тази политическа офанзива е опълчване на институциите и уронване престижа на прокуратурата. Цената за това е неефективно действие на правоохранителните органи и за жалост ще бъде платена от българските жителите.

Това сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг, малко откакто министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разгласи, че е изпратил сигнал за осъществени закононарушения от обвинител №1 до зам.-главния прокурор и шеф на Националната следствена работа Борислав Сарафов.

" Постъпилият сигнал от е адресиран персонално до Сарафов. Авторът на сигнала би следвало да знае, че следствието на магистрати е от компетентността на Софийската градска прокуратура или на Специализираната прокуратурата. В съответния случая НСлС няма пълномощия да облик досъдебно произвеждане ", съобщи Милева. 

По думите й това е повода сигналът да бъде препратен на спецпрокуратурата: " Преценката за съществуването на съображение за досъдебно произвеждане е от компетентността само на прокурор ".

Според представителя на Гешев още веднъж сме очевидци на политически акт без правна обосновка, " който цели да урони престижа на правосъдната власт ". Очевидно европейските полезности като господство на правото и разделянето на управляващите не се зачитат от някои представители на изпълнителната власт, счита още тя. 

Милева добави и че при положение, че в сигнала са посочени същите обстоятелства, които бяха разисквани на заседание на ВСС по мотив предлагането на правосъдния министър Янаки Стоилов за предварително освобождение на Гешев, би трябвало да се има поради, че " данните са оценени като правно несъстоятелни ". 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР