Единственият резултат от тази политическа атака е противопоставяне на институциите

...
Единственият резултат от тази политическа атака е противопоставяне на институциите
Коментари Харесай

Сийка Милева: Изпратеният от Рашков сигнал уронва авторитета на прокуратурата |

Единственият резултат от тази политическа офанзива е опълчване на институциите и уронване престижа на прокуратурата. Цената за това е неефективно действие на правоохранителните органи и за жалост ще бъде платена от българските жителите.

Това сподели представителят на основния прокурор Сийка Милева на брифинг, малко откакто министърът на вътрешните работи. 

" Постъпилият сигнал от е адресиран персонално до Сарафов. Авторът на сигнала би следвало да знае, че следствието на магистрати е от компетентността на Софийската градска прокуратура или на Специализираната прокуратурата. В съответния случая НСлС няма пълномощия да облик досъдебно произвеждане ", съобщи Милева. 

По думите й това е повода сигналът да бъде препратен на спецпрокуратурата: " Преценката за съществуването на съображение за досъдебно произвеждане е от компетентността само на прокурор ".

Според представителя на Гешев още веднъж сме очевидци на политически акт без правна обосновка, " който цели да урони престижа на правосъдната власт ". Очевидно европейските полезности като господство на правото и разделянето на управляващите не се зачитат от някои представители на изпълнителната власт, счита още тя. 

Милева добави и че при положение, че в сигнала са посочени същите обстоятелства, които бяха разисквани на във връзка предлагането на правосъдния министър Янаки Стоилов за предварително освобождение на Гешев, би трябвало да се има поради, че " данните са оценени като правно несъстоятелни ". 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР