Единственият кандидат за стопанисването на трите камчийски плажове- едноличното дружество

...
Единственият кандидат за стопанисването на трите камчийски плажове- едноличното дружество
Коментари Харесай

Ангелкова даде плажовете на Камчия на човек на братя Велчеви

Единственият претендент за стопанисването на трите камчийски плажове- едноличното сдружение с лимитирана отговорност „ Фонд Мира “, завоюва надпреварата без съревнование на министерството на туризма.
Според комерсиалния указател сдружението е основано през предходната година с два лв. капитал, благосъстоятелност на Румен Христов. В същото време обаче в партидата на сдружението е вписано запорно известие по молба на „ МКБ Юнионбанк “ АД, поради дълг на Христов в размер на 125 818.48 евро посредством компанията му „ БСТ Мениджмънт “ ЕООД, записана в Русе. Справка в осведомителната система „ Дакси “ демонстрира, че в действителност става въпрос за по-старо сдружение, което е преименувано на „ Фонд Мира “ през 2016-а, само че има същия притежател и булстат. Самият Христов взе участие в ръководството на две акционерни сдружения „ Краун хотел мениджмънт “, обвързвано с братя Велчеви и „ БГ Сън Травъл “, написа Банкеръ.

Министър Николина Ангелкова е издала заповедта за даването чартърен на плажовете „ Камчия – Север 3 “, „ Камчия – Север 4 “ и „ Камчия – Север 5 “, ситуирани на територията на варненската община Аврен. Трите плажа са с обща повърхност 93 991 квадратни метра, а общата им дължина е 1 166 метра. От общата плажна повърхност са изключени пясъчните дюни (1867 кв. метра), заливаемите площи (1 099 кв. метра) и затревените площи (2 061 кв. метра). За всичко това новият господар на голямата плажна линия ще заплаща 30 333 лева годишно в идващите пет години.

Въпреки пренебрежимо ниската сума за това голямо пространство, министерството на туризма е приело много солените цени на плажните такъми, препоръчани от Христов. Според заповедтта на Ангелкова, която „ утвърждава “ претендента за наемател цената, на която ще се оферират чадъри на плажовете, не би трябвало да надвишава 15 лв. за брой. Или казано по-просто всеки поискала екстрата да не лежи на пясъка и да постави главата си на сянка, ще би трябвало да се бръкне с по 30 лева.дневно.

Задълженията на новия собственик са обезпечаването на дейностите, свързани с водното избавяне, здравното обслужване, санитарно-хигиенното поддържане и обезопасяването на прилежащата територия.

През последните години плажът на Камчия е без собственик и остава на грижата на страната. В същото време той е един от най-дългите и посещавани по българското Черноморие. Плажната линия в Камчия е и една от най-опасните поради подводните течения, които се образуват при вливането на реката в морето.

Според някои ниската цена на наема, избрана от министерството се дължи на обстоятелството, че интерес към него не е имало, а и плажът на Камчия се цялостни дейно единствено в почивните дни, а обезопасяването му било по-трудно поради водовъртежите край устието на река Камчия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР