Единственият известен в света орангутан албинос все още не е

...
Единственият известен в света орангутан албинос все още не е
Коментари Харесай

Индонезийски орангутан албинос ще обитава собствен остров

Единственият прочут в света орангутан албинос към момента не е пуснат на специфичния неестествен остров, където ще живее в естествени условия, само че в предпазена среда, оповестяват международните медии.
Пускането на орангутана Алба на независимост се отсрочва поради закъснение на строителните работи и проблеми с управляващите, споделиха от организацията за запазване на орангутаните в Борнео.
Алба има сини очи и бяла четина. Тя беше в неприятно положение, когато беше избавена от плен предходната година в индонезийската част на остров Борнео. Оттогава бързо се възвърне. Заради непрекъснати проблеми със здравето, свързани с албинизма, да вземем за пример неприятно зрение и слух, и вероятен рак на кожата, тя би била уязвима в изцяло естествени условия.
Затова организацията за запазване на орангутаните предложи за нея да бъде построен специфичен остров, като бъде изкопан трап към сектор от залесен терен. Той е покрай центъра за рехабилитация на орангутани край град Палангкарая в Централен Калимантан на остров Борнео.
На изкуствения остров Алба ще бъде съпроводена от три други орангутана, с които към този момент се е сприятелила. Те ще бъдат следени и защитавани от специфичен екип.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР