Единственият български представител във веригата за Световната купа по ски

...
Единственият български представител във веригата за Световната купа по ски
Коментари Харесай

Алберт Попов остана предпоследен в Банско

Единственият български представител във веригата за Световната купа по ски алпийски дисциплини - Алберт Попов, не откри място в Топ 30 на гигантския слалом в Банско и отпадна след I манш на българската спирка в календара на интернационалната федерация (FIS). 23-годишният софиянец мина трасето на пистата " Алберто Томба " за 1:14,64 мин., което беше второто най-слабо време измежду всички финиширали.

Попов се спусна с финален стартов номер - №59, и съумя да изпревари само тръгналия с №51 Виктор Гийо (Фр) - 1:16,86 мин. Десетима скиори пък изобщо не можаха да стигнат до финала, като измежду тях беше и елитният слаломист Клеман Ноел (Фр).

С най-хубав резултат за II манш се класира международният първенец Матийо Февр (Фр). Златният медалист в дисциплината от шампионата на планетата в Кортина д`Ампецо (Ит) предходната седмица спря хронометъра на 1:08,37 мин. Втори и трети се подредиха Филип Зубчич (Хър) с закъснение от 11 стотни и Алекси Пентюро (Фр) с пасив от 23 стотни.

С под секунда разлика по отношение на водача във второто втурване ще тръгнат още единствено Хенрик Кристоферсен (Нор, +0,68 сек.) и Щефан Бренщайнер (Ав, +0,80 сек.). Вторият манш стартира в 14:00 ч. и ще бъде предаван директно по " Нова спорт " и " Евроспорт 1 ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР