Единственият българин в Световната купа по ски скокове Владимир Зографски

...
Единственият българин в Световната купа по ски скокове Владимир Зографски
Коментари Харесай

Зографски влезе в зоната на точките в Закопане


Единственият българин в Световната купа по ски скокове Владимир Зографски се показа чудесно в първия формален кръг на дребната шанца в полския зимен център Закопане. Влади се вреди в него след 50-ото си място в квалификациите и действително хвана “последния влак” за същинската фаза.

 Владимир Зографски преодоля квалификациите в Закопане

Постижението му там бе надалеч по-забележително от това в пресявките и Зографски преодоля 126 метра с доста по-дълъг скок. И трите му оценки, които се взеха под внимание, бяха 17.5, а поради попътния вятър от 0.44 м/с му се начисли промяна от +5.7 точки, с което събра 120 пункта и стана първият сигурен класирал се за идващия кръг. Именно най-хубавите 30-има състезатели се пускат още веднъж на шанцата за разпределние на точките и местата на подиума.

#SaveTheDate: FIS Ski Jumping World Cup in #Zakopane, January 24-26!#skijumping #FISskijumping pic.twitter.com/WtZSQDu0fT
— FIS Ski Jumping (@FISskijumping) January 23, 2020
В петък на тренировките Влади преодоля 130 метра и бе окуражаващо, че материализира положителното си показване в същинския кръг, откакто преодоля на косъм квалификациите.

Миналата година той не можа да влезе в зоната на точките за единствено 0.7 пункта по-слаба оценка от 30-ия в класирането, завършвайки на 31-во място. Зографски има 19-о място в Закопане от 2013 година, а това му е шесто присъединяване в Закопане.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР