Единствената сигурна информация, с която разполага МВР за , известен

...
Единствената сигурна информация, с която разполага МВР за , известен
Коментари Харесай

МВР не е сигурно дали Ангел Христов е влязъл жив в България 


Единствената сигурна информация, с която разполага Министерство на вътрешните работи за, прочут като единия от “братя Галеви ”, е, че неговото тяло фактически се намира в България. Все още обаче не е ясно по кое време и по какъв метод е съумял да влезе в страната, откакто дружно с Пламен Галев се търсят несполучливо към този момент над 10 години поради присъди от по 5 години за рекет и изнудване.

Това излиза наяве от думите на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев пред в неделя. В събота вечерта се разбра, че Христов е съумял скрито да влезе в България, след което е умрял в дома си в дупнишкото село Ресилово.

В момента прокуратурата води следствие по случая, поради което беше отсрочено погребението на Христов, а тялото му беше изпратено за аутопсия.

“Даже изследваме версия дали е влезнал жив на територията на страната или е влезнало тялото му “, разяснява Демерджиев в неделя.

По думите на министъра проверяващите са имали “сведения за едни полети от Дубай, които не се потвърдиха ”. Демерджиев добави, че сега Министерство на вътрешните работи цели да откри “кога е влезнал, от кое място е влезнал, подпомагал ли го е някой, както и повода за гибелта ”.

“Разпоредил съм да се направи всичко належащо, с цел да се откри дали има някакво влияние, довело до гибелта на Ангел Христов. Ако няма влияние - каква е повода за гибелта ”, сподели още служебният вътрешен министър.

От думите му излиза наяве също, че сега Министерство на вътрешните работи ревизира дали Пламен Галев също не се намира на територията на страната. Демерджиев удостовери, че Христов не е влезнал в България с персоналните си документи.

“Има известие за гибел, което е на 3 юни сутринта, в 8:00 часа е направено. Има публикуван смъртен акт от длъжностно лице към община Дупница. Така че, в случай че не беше с намесила полицията в тази ситуация, щеше да завърши погребението и нямаше да изследваме натрупа на Ангел Христов евентуално. Заради дейностите на полицията ние ще разберем аргументите за гибелта, а те ще ни дадат отговори на доста въпроси ”, добави министърът.

Демерджиев посочи, че на името на Христов е публикуван смъртен акт, само че “никой не е съобщил на полицията, че има известие за гибел на Ангел Христов ”. Междувременно кметът на Дупница Методи Чимев удостовери пред, че на името на Христов е бил публикуван смъртен акт.
 От Люлин, през Капитан Андреево до Кейптаун. Какво знаем за живота на Красимир Каменов-Къро  please wait The code has been copied to your clipboard. The URL has been copied to your clipboard
No media source currently available

Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 година до 2004 година излъчва излъчвания на български език. От началото на 2019 година Свободна Европа е възобновена като цифрова платформа за даване на мултимедийно наличие на български език.
Фейсбук конгрес

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР