Единствената правилна българска позиция е да се присъединим като мнение

...
Единствената правилна българска позиция е да се присъединим като мнение
Коментари Харесай

Каракачанов: Трябва да сме с държавите в Европа, които търсят решение с дипломация

" Единствената вярна българска позиция е да се присъединим като мнение към тези европейски страни, които са по-склонни да търсят решение на основата на дипломатически диалози. България би трябвало да води рационална и уравновесена политика.... Въпросът е до каква степен няма да бъдат ангажирани трети фактори, които да се намесят в една сходна политика ".

Това съобщи пред БНР Красимир Каракачанов, водач на Вътрешна македонска революционна организация и някогашен министър на защитата, в коментар на засилващото се напрежение сред Русия и Украйна.

По думите на Каракачанов едно е да си страна като Нидерландия, Испания или Португалия, а друго - да си на първата линия и да си в непосредствената зона на едни евентуални военни дейности.

Неговата прогноза е, че Киев няма да предприеме нападателни дейности по отношение на самопровъзгласилите се републики Донецка и Луганска, тъй като това не е в полза на Украйна:

" Ако го направи, би било една доста неправилна крачка и би ни вкарало в една доста по-сериозна и по-неприятна обстановка ".

В коментар на настройките в България по линия на Русия и Съединени американски щати, някогашният министър на защитата съобщи, че " у нас има папагали, а не ястреби ":

" Няма ястреби, има папагали и от едната страна, и от другата. Има папагали, които повтарят изтърканата плоча на сталинското русофилство. Имаме и папагали, които се кълнат в НАТО и заявяват евроатлантически полезности, без да знаят какви са те. За страдание българските политици не се научиха да разсъждават, отстоявайки българския интерес, а гледат да се харесат на някого - политически настойник, отвън рамките на България. Това е нещастието на страната ни ".

В предаването " Нещо повече " водачът на Вътрешна македонска революционна организация разяснява идното взаимно съвещание на държавните управления на България и Северна Македония, като акцентира, че това се е случвало и преди, а той е участвал най-малко на две:

" Надявам се това да не е официално и резултатът да е никакъв. Не знам това до каква степен си го дават като равносметка министър председателят Кирил Петков и представители на кабинета, тъй като виждам, че подхождат доброжелателно, само че много наивно по отношение на същинските планове на Скопие ".

Каракачанов изрази вяра политиците в Скопие да са разбрали, че с досегашния им жанр на държание няма да реализират никакви действителни триумфи.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР