Единомислещите оставаме непоколебими, така коментира темата за Пакета мобилност I

...
Единомислещите оставаме непоколебими, така коментира темата за Пакета мобилност I
Коментари Харесай

Росен Желязков за Пакета мобилност I: Единомислещите оставаме непоколебими

Единомислещите оставаме непоколебими, по този начин разяснява тематиката за Пакета подвижност I министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков, по време на провеждащата се среща на върха на министрите на превоза в Лайпциг.

„ С сътрудниците от Литва и Латвия показваме нашето непроменено виждане за последствията от въвеждане на разпоредбите на Пакета за подвижност I в границите на Европейския съюз. Също по този начин продължаваме координираните старания дружно с другите страни, от групата на единомислещите, в посока смяна на текстовете съгласно общите ни национални ползи ", съобщи министър Желязков.

Той акцентира, че пред еврокомисаря по превоз Виолета Булц упорито е бил подложен въпросът за ролята на Европейската комисия в търсенето на решение по тематиката, както и че Комисията би трябвало да изиграе решаващата роля на съдия сред Съвета на Европейския съюз и Европейския парламент за превъзмогване на несъгласията по противоречивите текстове, за реализиране на удовлетворяващ за всички страни членки законодателен резултат. „ Пред мен комисар Булц съобщи, че Европейската комисия ще поддържа отпадането на връщането на транспортното средство, възбраната за използването на седмичната отмора в кабината, както и увеличение броя на интервенциите, които не попадат в обсега на командироване ", добави още Желязков.



В рамките на Международния транспортен конгрес, министър Росен Желязков беседва със своя сътрудник от Китайската национална република Ли Ксяопенг за опциите за развиване на транспортните връзки Европа-Азия.

В Лайпциг министърът организира работна среща с генералния шеф на Асоциацията на европейската железопътна промишленост (UNIFE) Филип Ситроен. Основен акцент на диалозите сред двамата бе тематиката за внедряването на интелигентни транспортни системи в железопътната инфраструктура, които да подсигуряват сигурността на транспортите, както и да обезпечат оперативна съгласуемост на железопътната мрежа. Двамата разясниха и финансовата рамка, планувана от европейските фондове за осъществяването на плановете в бранш „ Транспорт " през идващия програмен интервал. Друга тематика бе развиването на инфраструктурата в страните от Западните Балкани, както и консолидираното ѝ в Трансевропейската транспортна мрежа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР