Единодушно със 190 гласа беше създадена временна парламентарна комисия по

...
Единодушно със 190 гласа беше създадена временна парламентарна комисия по
Коментари Харесай

Депутатите създадоха временна комисия по казуса Nexo, председател ще е Даниел Митов

Единодушно със 190 гласа беше основана краткотрайна парламентарна комисия по проблема " Nexo " по предложение на ГЕРБ-СДС. Тя би трябвало да откри всички обстоятелства и условия по отношение на активността на Nexo и Nexo Capital и обвързваните с тях лица по отношение на осъществяване на евентуална противозаконна активност, в това число връзки с лица и структури, финансиращи тероризма и проведената престъпност, както и финансирането на политически партии и други юридически лица от тях в България.

 

Комисията е на паритетен принцип - по двама народни представители от всяка парламентарна група. Тя ще работи един месец и би трябвало да излезе с отчет за констатациите и изводите, до които се стигнала.

 

Депутатите не одобриха предлагането на " Продължаваме Промяната " (ПП) комисията да се занимава и с определяне на всички обстоятелства и условия по отношение на финансирането на всички политически партии на парламентарните избори предходната година. Тезата на Политическа партия е, че ГЕРБ-СДС са изхарчили повече пари, в сравнение с е дотацията им.

 

За ръководител на краткотрайната комисия беше определен Даниел Митов от ГЕРБ-СДС, а Десислава Трифонова от парламентарната група за член.

Останалите членове на комисия са: от " Продължаваме Промяната " -  Рена Стефанова и Асен Василев ; от Движение за права и свободи -  Йордан Цонев и Петър Чобанов; " Възраждане " - Златан Златанов и Ивайло Чорбов ". " Българска социалистическа партия за България " ще бъде показана от Иван Ченчев и Илиян Йончев, " Демократична България " от Божидар Божанов и Надежда Йорданова, а " Български напредък " - от  Лидия Недева  и Гален Монев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР