Единият от кандидатите се отказа от балотажа и така само

...
Единият от кандидатите се отказа от балотажа и така само
Коментари Харесай

​Жителите на село Оряховец се оказаха без алтернатива за предстоящия вот утре

Единият от претендентите се отхвърли от балотажа и по този начин единствено един автентичен глас е необходим на съперника му, с цел да бъде определен. Все отново в Оряховец избори ще има. А името на отказалия се към този момент е заличено от изборните бюлетини.

Оряховец, Баните

Членовете на Общинската изборна комисия в Баните на ръка заличаваха името на отказалия се претендент във към този момент отпечатаната бюлетина, по напътствие на ЦИК. Невен Белчев подаде заявление, че се отхвърля от балотажа и по този начин за кмет на село Оряховец се кандидатира единствено съперникът му. А името на Белчев трябваше да бъде зачертано в общо 600 бюлетини.
Митко Огнянов - ръководител на ОИК-Баните: Да бъде зачертан с хоризонтална линия и пред него да се запише премахнат.
Смятате ли, че ще обезсърчи гласоподавателите да си останат в къщи и да не излязат да гласоподават?
В прочут смисъл, да, само че може би, допускам, че болшинството от хората ще излязат.
В Община Баните обичайно изборната интензивност е доста висока, а в село Оряховец от 496 гласоподаватели предходната неделя са дали своят вот над 80%. Сега множеството още веднъж считат да отидат до урните.
Елка Николова - гражданин на с. Оряховец: Трябва да помислят повече за тези, които сме останали, тъй като много от нашите, по какъв начин да кажа съселяни нали, потърсиха работа в градовете.
Жителите на Оряховец ще би трябвало да създадат още един избор, тъй като в региона на Баните ще се гласоподава и за кмет на община.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР