Единият от фаворитите за титлата на Мондиал 2018 Аржентина направи

...
Единият от фаворитите за титлата на Мондиал 2018 Аржентина направи
Коментари Харесай

Аржентина не успя да пречупи Исландия в първия си мач

Единият от любимците за купата на Мондиал 2018 Аржентина направи неверна стъпка на старта на шампионата, откакто стигна единствено до тъждество 1:1 в мача си с Исландия от група D на конкуренцията.

На стадион " Спартак " в Москва аржентинците не съумяха да пречупят борбения отбор на дебютантите на Световно състезание, а Лионел Меси не съумя да отговори на предизвикването на отбелязалия хеттрик през вчерашния ден Кристиано Роналдо, като се показа едва и изпусна дузпа през втората част. Финалистите от последния Мондиал започнаха мощно и още в 19-та минутата поведоха в резултата, откакто Серхио Агуеро пое една топка в наказателното поле, завъртя се добре и със мощен изстрел преодоля Ханес Халдорсон.

Исландците дадоха отговор бързо и единствено четири минути по-късно централният нападател на отбора Алфред Фингбогасон изравни с първия с историческия първи гол за страната на Световни шампионати. До края на първата част възпитаниците на Хорхе Сампаоли владееха топката, само че мъчно стигаха до чисти положения. След почивката играчите на Аржентина постановиха цялостен напън против противника си, само че исландците се отбраняваха ловко и пазеха доста деликатно Меси.

В 64-та минута звездата на двукратните международни първенци можеше да вкара втори гол за Аржентина, само че изпусна дузпа, откакто Халдорсон отрази удара му от бялата точка. Наказателният удар бе даден за нарушаване против Максимилиано Меса. Играта на Аржентина в офанзива продължи да бъде безидейна, като южноамериканците постоянно опитваха изстрели отдалеко, само че Халдорсон постоянно бе на мястото си. В последна сметка дуелът приключи 1:1 и Исландия стигна до първата си точка на Мондиал, до момента в който Аржентина стартира с провал присъединяване си в Русия. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР