Единият от дупнишките братя Галеви Ангел Христов - Геле (54

...
Единият от дупнишките братя Галеви Ангел Христов - Геле (54
Коментари Харесай

Издирваният с червена бюлетина от Интерпол брат Галев е починал в България

Единият от дупнишките братя Галеви Ангел Христов - Геле (54 г.) се е прибрал скрито в България, където е получил инфаркт и е умрял, написа bTV.

Според медията Ангел Христов е починал в дома си.

Ангел Христов с прякор Геле и Пламен Галев са някогашни барети. Наричат се " братя " без да имат кръвна връзка. Взводен пълководец на Галев и Христов е Алексей Петров. Двамата имат няколко общи компании с Христофорос Аманатидис - Таки, който от своя страна е някогашен съучастник на убития неотдавна в Южна Африка Красимир Каменов - Къро.

Братя Галеви избягаха от България, откакто получиха присъди за присъединяване в проведена незаконна. Двамата бяха оповестени за интернационално търсене.

Все още не е ясно, по какъв начин търсеният с алена бюлетина от Интерпол Ангел Христов Геле е минал границата, без да бъде задържан. Според информация от източници на bTV, той се настанил в имението си в Ресилово, където е получил и инфаркт.

Галев и Христов напущат отряда на баретите със скандал в средата на 90-те. След това Пламен Галев става действен служащ в ГДБОП, а Ангел Христов е назначен също като шпионин в звеното на службата в Кюстендил.

Установяват в дупнишкото с. Ресилово, къде построяват въпросното имение.

През юли 2011 година е приет за отговорен за образуване на незаконна група от Софийския апелативен съд и е наказан на пет години затвор. През декември същата година Върховният касационен съд (ВКС) стартира разглеждането на делото. Неговото решение е произнесено през май 2012 година – състав на Върховен касационен съд с ръководител арбитър Савка Стоянова понижава присъдата на Пламен Галев на четири години, които той би трябвало да изтърпи в затворническо общежитие от открит вид при общ режим.

Пламен Галев и Ангел Христов изчезват преди да влязат в затворническото общежитие и са оповестени за интернационално търсене.

През декември 2015 година основен очевидец по делото против тях е открит мъртъв.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР