Единбърг. В шотландската столица Единбърг 20 хиляди настояват за независимост

...
Единбърг. В шотландската столица Единбърг 20 хиляди настояват за независимост
Коментари Харесай

AFP: В Единбърг 20 хиляди настояват за независимост от Великобритания на протест в събота

Единбърг. В шотландската столица Единбърг 20 хиляди упорстват за самостоятелност от Англия на митинг в събота на фона на идното овакантяване на Обединеното кралство от Европейски Съюз на 29 март следващата година, предава AFP .
Лидерът на Шотландската национална партия (СНП) Никола Стърджън даде обещание да очертае проектите си за нов референдум за самостоятелност " когато изискванията на Брекзит станат ясни ". Очакваше се на конференцията на партията идната седмица да бъде оповестено искане за референдум за самостоятелност, само че поради блокирането на договарянията за съглашение сред Лондон и Брюксел, тя предизвести, че може да забави проектите си до края на годината. Гласоподавателите в Шотландия поддържаха оставането си в Европейски Съюз със забележителна разлика в референдума за 2016 година, а Стърджън остана корав съперник.
Премиерът Тереза Май е отказала да разреши ново гласоподаване за самостоятелност, което би трябвало да бъде позволено от Народното събрание в Лондон. Това усложнява желанието на Стърджън да организира допитването преди Англия да напусне Европейски Съюз през март.
Шотландската полиция съобщи, че 20 000 души са взели участие в митинга в събота в изказване, въз основа на оценките на Съвета на град Единбърг. Групата за напън „ Гражданите на Европейски Съюз за самостоятелна Шотландия “, които се опасяват, че доста европейци ще изоставен Шотландия преди да имат късмет да гласоподават за самостоятелност, бяха измежду тези, които проведоха митинга.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР