Единайсет подиума, седем победи и две шампионски титли. Конкуренцията може

...
Единайсет подиума, седем победи и две шампионски титли. Конкуренцията може
Коментари Харесай

Кристоферсон грабна титлата в Световния раликрос, Солберг бе отведен в болница

Единайсет подиума, седем победи и две шампионски трофеи. Конкуренцията може и да заплаче когато чуе тези думи, само че статистиката приказва сама за себе си.

Първо да стартираме с Йохан Крисоферсон, който с невероятна скорост и неизменност си обезпечи пета поредна победа и шампионска купа за 2017-а. После да забележим тима на PSRX Volkswagen Sweden, който си потегля от пистата в Рига със 112 точки задатък пред най-близкия противник Peugeot-Hansen – непреодолимо преимущество в отборното състезание – с което си обезпечава трофея прибързано.



Въпреки това удивително достижение, резултатът носи и известна мъка. Съотборникът на Йохан и кандидат за купата Петер Солберг - понастоящем втори в генералното класиране – беше на път да се качи на подиума, само че бе ударен мощно във втория полуфинал и отпадна от битката по здравословни аргументи със счупена ключица.

Въпреки че Петер трябваше да отпразнува триумфа от медицинския център, 30 000 фенове станаха очевидци на същинско първокласно пилотиране и през двата дни. В дъжд и слънце Петер и Йохан се изстреляха на първите две места в квалификациите, взеха победа в полуфинала и потвърдиха превъзходството на своя тим през 2017 година.

Сладко-горчивият усет се придвижи и в Hoonigan Racing Division, където Андреас Бакеруд реализира четвърто място, изпускайки за малко подиума. Той изстиска абсолютния най-много от своя Ford Focus RS RX в бързо изменящите се условия, с цел да приключи в топ 10 във всички квалификационни серии и стана трети в първия полуфинал. С четвъртото място в Латвия и Франция той усъвършенства позициите си в генералното класиране и е към този момент на пета позиция.

За първи път през този сезон Главният Hoonigan Кен Блок не съумя да стигне до полуфинала след случай в Q2, който го отпрати обратно за целия уикенд. Въпреки че сподели доста висока скорост в избрани моменти, Кен нямаше опция да се качи по-високо от 14 място.

Всички резултати от World RX в Латвия ще намериш тук.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР