Единадесетокласните от Варненска търговска гимназия посрещнаха днес в училищната сграда

...
Единадесетокласните от Варненска търговска гимназия посрещнаха днес в училищната сграда
Коментари Харесай

С коледно настроение и дух бе сложен стартът на серията от лекции на съдии пред ученици

 Единадесетокласните от Варненска комерсиална гимназия посрещнаха през днешния ден в учебната постройка арбитър Марияна Ширванян от Административен съд – Варна с прелестни коледни експонати – картички, сувенири и коледни лакомства, които са направени от ученици на гимназията с класен началник госпожа Зорка Любчева за обичайния Коледен базар на учебното заведение. Тази година Благотворителният базар на учебното заведение е отдаден на събирането на средства за подкрепяне на дванадесетокласници от гимназията, които нямат финансовата опция да се приготвят сами за абитуриенския си бал.

След като даде своята финансова поддръжка за базара, арбитър Ширванян, която за четвърта образователна година взе участие като преподавател във ВТГ " Г.С.Раковски “ по Образователната програмата на Висш съдебен съвет " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “, сложи началото на уроците за актуалната 2019/2020 образователна година с лекцията си за специалността " арбитър “ – " Как се става арбитър – условия, съгласно Закона за правосъдната власт? Човекът под тогата - качества, които би трябвало да има съдията. Статут на административните съдии в Република България. “ Младите хора научиха за провокациите, които стоят всекидневно пред индивида под тогата, за пътя, който би трябвало да извърви всеки, който желае да правораздава в правосъдната зала, за ролята на независимостта на съдиите, като едно от главните условия в родното ни законодателство, за нуждата от бързо и дейно правосъдие. Как фамилията и околните на съдията са свързани и виновни за своето държание в обществото, показа с учениците арбитър Ширванян.

С нараснал интерес мина днешната среща на съдията с единадесетокласниците, които зададоха въпроси за ролята и функционалностите на административните съдилища, за условията към съдийската специалност, за главните правила на държание, които би трябвало да съблюдава един арбитър и получиха изчерпателни отговори. Четиридесетте минути на образователния час не доближиха, с цел да бъдат изчерпани всички повдигнати тематики, само че образованието по Образователната стратегия през тази образователна година следва.

В днешния ден с коледно въодушевление и дух бе комплициран стартът на серията от лекции на съдии от Административен съд – Варна пред възпитаници от Варненска комерсиална гимназия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР