Един призрак броди из медиите. Цветан Цветанов, разбира се, се

...
Един призрак броди из медиите. Цветан Цветанов, разбира се, се
Коментари Харесай

Завръщането на Цветанов като мъдрец

Един фантом броди из медиите. Цветан Цветанов, несъмнено, се завръща - както към този момент бяхме планували.
Този път с нов образ. В ролята на нещо като мек критик на ГЕРБ, който хем от съпричастност, хем освободен от предходните си задължаващи функционалности, дава вещо мнение за партията. И се почна - ръководството, сподели той, е в най-тежката си рецесия откогато го има. Но пък казусът не бил в премиера, а във всички останали, които не са добре координарини и малко му подливат вода. Това е извънредно симпатично - аз, наподобява желае да му подсети Цветанов, ти правих по-добра работа, обичани мой, а ти по този начин ме изостави. Не бях направил нищо кой знае какво, като се изключи че взривих цялата страна с апартамент-метрополис с по-евтин квадрат от панелка в Горна Оряховица. Поне - такава е скритата логичност на Цветанов - въпреки и да върших мизерии, ти правих някаква работа, а тези, които останаха и това не мога. 
Медиите пък не могат да се оправят с един значителен проблем, прочут като " рецесията на джунглата " - доста фотографи и малко маймуни по клоновете. И тоя проблем, най-лошото, би трябвало да се позволява стремително, всеки божи ден, от утринен блок на утринен блок; таман намериш посетител и се съмне, хайде отново. В такава обстановка Цветанов, логорейният бард на ГEРБ, ще му се откри място защото нищо в медийното пространство не се губи. Това ново място и роля може да се разгласят със следния слоган: " Завръщането на Цветанов като влъхва ". И към този момент ясно се вижда по какъв начин завръщането ще повлече и аргументативна верига, в която ще се нароят изречения от рода на:
1) " той познава партията от вътрешната страна "
2) " знае нещата от кухнята "
3) " огромен политически опит "
4) " схваща най-добре премиера ".
Наистина, ще се окаже, достоен посетител, който както запълваше редиците на властта в провинцията, в този момент може да запълни всичко от кабеларка до праймтайм в народен ефир. Идеалният функционер в никакъв случай не е бил по-идеален, тъй като в ГEРБ нещата стоят по този начин - Борисов е Единствен, а всеки различен - Всеприложим. Така и Цветанов Всеприложимия, въпреки и декласиран от властта, ще се приложи в медиите, елементарен посетител за всяка полемика. Освен единствената, която би трябвало да се организира - по какъв начин е допустимо политик, чиито забележителни имотни покупко-продажби се опазиха с жалкото: " Не е морално, само че е законно ", към момента да има поле за изява и да наподобява реваншистки изпран и постоянно подготвен за политически коментар. Внушението гласи: той се завръща с по-голяма мощ и мъдрост, по този начин както Гандалф Сивия се закали в борбата с демона и ей го на, назад в сюжета и подготвен да оказва помощ. 
Да не приказваме за още една увлекателна опция. И тя е при възможен крах на властта, коментаторните трибуни на общо взето също всеприложими играчи да изригнат по какъв начин без Цветанов партията не можела да съществува, по този начин както тимът не може без плеймейкър. Или пък друга, прекомерно позната: оглавяване на партия, чиято цел е да пооткъсне от властта каквото може, чието отделяне да се изтъргува с опозицията. Златното предписание, че историята се повтаря първо като покруса, след това като фарс, има ръждив цветно-цветанов еквивалент: стартира като фарс, повтаря се като фарс и се рестартира с фарс. 
 
Автор: Райко Байчев
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР