Един от волейболистите на Марек Юнион-Ивкони е на път да

...
Един от волейболистите на Марек Юнион-Ивкони е на път да
Коментари Харесай

Играч на Марек отива в драфта на богатите

Един от волейболистите на " Марек Юнион-Ивкони " е на път да промени живота си единствено за броени месеци, откакто пристигна в Дупница. Угандийската перла на дупничани Катбарт Малинга ще заиграе паралелно с едни от най-големите звезди на международния волейбол. До преди 4 месеца за Малинга се знаеше единствено, че е от Африка, а от клуба бяха безапелационни, че ще го дадат в чужбина след 2 години, с цел да го разработят. Малинга сподели доста мощни игри, макар неналичието на опит и освен, че към този момент притегли ползите на непознати клубове, само че може да реализира още по-голям триумф. Той бе освен утвърден, само че и поканен да се включи в драфта за избор на играчи за Южна Корея. Едва 30 са волейболистите от цялостен свят-предимно национали на Бразилия, Франция, Русия, Сърбия, Полша, Австралия, Канада и така нататък, които се събират в Италия на драфта, с цел да се уредят с контракт в тази страна. Ситото е доста огромно обаче, тъй като всеки чужденец отишъл там, подписва за минимум…300 000 евро за един сезон. " Самият факт, че те канят на драфта из сред над 100 доста положителни играчи от вета е голям триумф изключително за толкоз млад състезател като Малинга. Той доста тренира тази година, има страшни качества, всички се убедиха в това, и резултатите са налице. Но не би трябвало и да е изненада сходно нещо, тъй като в " Марек Юнион-Ивкони " сме потвърдили през всички тези години, че имаме най-добре работещата в България школа и тактика с млади играчи, а клубът ни е трамплин за мощни тимове в чужбина, което е без аналог в последните 10-11 години у нас ", разяснява мениджърът на клуба Людмил Найденов.

" Пожелаваме му шанс на Малинга на драфта, където съм уверен, че в случай че не тази година, то след 2-3 сигурно ще успее като е натрупа повече опит и процедура. Рано е да се каже дали ще остане при нас и идващия сезон, въпреки да ми се желае, тъй като мисля, че още година ще му бъде от изгода при нас за кариерата му, само че пък и предложения от мощни клубове, няма по какъв начин да се пренебрегват. Не чакайте и през новия сезон звезди при нас. Само млади момчета с качества и вероятност и приготвяме нова изненада от Африка, само че всичко с времето ", добави загадъчно клубният шеф.

На драфта в Италия ще има още познати имена от родното състезание. Валентин Братоев от " Нефтохимик " и съветския диагонал Кирил Клец, който игра чартърен в " Монтана ". На драфта ще бъде и българинът Бранимир Грозданов, който през този сезон игра във Франция. Бившият състезател на " Марек Юнион-Ивкони " Венелин Кадънков и диагоналът на " Добруджа " Жулиен Георгиев също бяха мераклии за драфта, само че не бяха харесани и не получиха предложения.


Пол Карол, Павел Мороз, Кевин Льо Ру, Сам Холт, Йосвани Ернандес, Феликс, Агамес, Зобровски са единствено част от огромните имена в света, които ще бъдат на драфта. Не повече от 7-8 ще бъдат щастливците, които ще подпишат в Южна Корея.

zadupnitsa.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР