Един от световните технологични лидери Хуаей (Huawei) демонстрира първата кола,

...
Един от световните технологични лидери Хуаей (Huawei) демонстрира първата кола,
Коментари Харесай

Хуаей демонстрира първата кола, управлявана от смартфон

Един от международните софтуерни водачи " Хуаей " (Huawei) показва първата кола, която се ръководи от смарт телефон с изкуствен интелект, оповестиха от компанията.

Проектът се назовава RoadReader. За разлика от други безпилотни коли, които просто виждат трудностите, технологията на " Хуаей " трансформира първокласния седан Porsche Panamera в безпилотно транспортно средство, което освен вижда, само че значително схваща заобикалящата среда. Това значи, че може да разграничава сред 1000 разнообразни обекта, измежду които котка, куче, топка, мотор, храни и други, настояват от компанията.

Проектът употребява преимуществата на изкуствения разсъдък в Huawei Mate 10 Pro, който разрешава автоматизирано различаване на обектите.

Повечето самостоятелни коли, които сега се създават, разчитат на изчислителната мощност на целево основани чипове, които се вършат от външни софтуерни снабдители, настояват от " Хуаей ".

" Нашият смарт телефон към този момент е извънреден при различаване на обекти. Искахме да забележим дали за къс интервал от време можем да го научим освен да ръководи кола, само че и с опциите на изкуствения разсъдък, да разпознава избрани обекти и да се научи да ги заобикаля ", разяснява Андрю Герихи, основен маркетинг шеф на " Хуаей " за Западна Европа.

" Хуаей " ще показа плана RoadReader и опциите на автомобила на мобилния конгрес в Барселона (MWC 2018) от 26-и до 27-и февруари тази година. Присъстващите ще могат да създадат тест драйв на автомобила, обучавайки го да разпознава и маневрира към избрани обекти.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР