Един от основните ликвидатори на последиците от трагичната авария на

...
Един от основните ликвидатори на последиците от трагичната авария на
Коментари Харесай

Почина един от главните ликвидатори на последиците от Чернобил

Един от главните ликвидатори на последствията от трагичната повреда на АЕЦ в Чернобил през 1986 година ген.полк. Николай Антошкин умря на 79 години, предаваТой е боледувал от ковид и е бил настанен в болница. 

Антошкин е народен представител от Държавната дума, воин на Съветския съюз и даже управлява клуба на героите. Герой е и на Руската федерация.

Той е командвал авиационната група по време на ликвидацията на последствията от повредата в атомната електроцентрала в Чернобил, като персонално е взел участие в полетите над опустошения енергиен блок. Неговият персонаж го има и в нашумелия през последната година сериал " Чернобил ". Именно хеликоптерна група покрива реактора с торби пясък, олово, борна киселина.

Като пълководец на Централноазиатския боен окръг Антошкин е обезпечавал изстрелванията и кацанията на пилотирани галактически кораби, в това число полета на единствената руска совалка " Буран “.

След това той командва Военновъздушните сили на Московския боен окръг, след това рководи и фронтовата авиация. През 1997 година става зам.началник на съветските Военновъздушни сили по бойната подготовка, само че след година самичък подава оставка. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР